Google

Telenovele locale (pamflet)

Written on:august 8, 2014
Comments
Add One

betiv netCurge vinul la Huşi iar bororu-i vesel!

S-a ajuns într-un grad de degradare umană şi socială ceva de nedescris. Un cetăţean, o „istorie” de om, angajat în sistemul de învăţământ din Huşi, unii îi spun profesor, dar acţiunile şi comportamentul domniei sale sunt mult sub nivelul unui profesor, a organizat un chef, atenţie!, cu nişte copii din clasele liceale. Omu’ n-avea cu cine bea şi şi-a găsit să servească un pahar în plus cu elevii. În ce ţară trăim? Ce sistem de învăţământ avem? Ce fac instituţiile statului plătite gras din sudoarea celor mulţi pentru viitorul ţării?

Alta mai groasa! Un primar cică, la vreo 73 de ani moşu’, cu vreo două clase mai mult ca trenu’, dar asta nu e o scuză şi o tanti au făcut amor ghebos ziua-n amiza mare iar când au fost prinşi în flagrant delict, unul între picioarele altuia care cică dormea, au declarat (că aşa-i la modă acum), doar vorbim de o persoană publică, cu mâna pe … inimă, că e prigoană politică. Ce ţi-e şi cu politica asta dom’le?!

La Huşi vinul curge din Dobrina la vale până-n buricul târgului. Şi vacile am auzit că sunt adăpate cu vin acolo şi dau şpriţ în loc de lapte. E clar că sugarii sunt hrăniţi cu spriţ de vacă şi cresc precum Făt Frumos într-o zi cât alţii într-un an. Iar copiii de când intră la şcoală sunt testaţi dacă beau vin că doar huşenii nu trudesc degeaba în vii. Vinul trebuie băut. Iar când ajung ceva mai măricei se iau la întrecere cu profesorii, pardon, cu cei care lucrează în învăţământul huşean. Cum să spui profesor unui cetăţean care bea cot la cot cu nişte copii? |sta poate fi doar un exemplu de beţiv, nu un model de urmat. Nu demult s-a întâmplat o adevărată istorie în oraşul dintre vii. Iată vedeţi de ce beau vin şi vacile la Huşi? Pentru că localitatea e „înghesuită” între vii. Revenind, o „istorie” de om s-a apucat într-o zi să chefuiască alături de elevii săi. Şi s-au cam cherchelit cu toţii. Apoi s-au urcat într-o hoarlă de maşină. „Şeful” grupului de şpriţangii, adică ăl mai bătrân dintre pilangii, a urcat în cabină, iar copiii în carlingă. Mergând pe lângă drum, pe lângă gard, hârbul a ajuns în şanţ, iar pasagerii au fost aruncaţi care-ncotro. Situaţia în sine este aberantă, dar dacă-i tolerată de părinţii copiilor, care şi ei sunt huşeni adevăraţi, e treaba lor. Problema e că instituţiile statului nu-şi fac treaba. Adică Inspectoratul Şcolar Judeţean şi liceul unde învaţă acei copii. Cetăţeanul turmentat a rămas în continuare la catedră, pentru a învăţa copiii să devină profesionişti în arta degustării vinului. Şi „istoria” asta de om cică mai dă şi lecţii de istorie! Mai bine ar da lecţii de „şprinţangeală” c-am văzut că se pricepe? Ce exemplu poate fi acest cetăţean pentru copiii în faţa cărora merge? După istoria cu pricina, evident că s-au declanşat anchete peste anchete şi cam atât. „Istoria” de om care a comis dezastrul e bine, ba chiar se mai chinuie să mâzgălească nişte chestii, ca să nu le spunem aberaţii într-o publicaţie să-i zicem, că ziar în 12 pagini care apare cam în 250-300 exemplare nu poate fi. Omu’ are tupeu cât damigeana consumată în fiecare zi. Asta poate înţelegem, dar nu înţelegem cum Inspectoratul Şcolar, conducerea unităţii de învăţământ unde prestează cetăţeanul, nu spun nimic? Sau la şcolile din Huşi se angajează după cantitatea de vin băută zilnic?

„Dileală” di tăt!

Un primar de peste 70 de ani a dat peste una mai „tinerică” de vreo 60 ani aproape care dormea goală ziua în amiaza mare că făcuse baie după un şpriţ pe la biserică. Femeia în cauză cică s-a trezit cu primarul între picioare. Măi să fie! Cum oare numai prin cel mai sărac judeţ al Europei se pot întâmpla astfel de telenovele? Am mai descris feţe ale prostiei omeneşti, dar asta-i tare de tot. Aşadar, un moş sexos tare a dat peste o găină ceva mai tânără ca el, dar cam scorojită de şpriţurile prelungite ţinute de-a lungul timpului. Şi ce s-a gândit moşu’? Văzând găina cu picioarele desfăcute, după propria declaraţie, pac la atac! Nicuna nici două vine acasă cocoşul găinii şi-i găseşte în poziţii sexoase pe cei doi. Păi, dragii mei, asta-i dileală di tăt. Dar mai dileală e că acest eveniment de tip animalic a fost adus cu insistenţă în atenţia opiniei publice.

Leave a Comment