Google

Tănase este nemuritor

Written on:iulie 3, 2014
Comments
Add One

Afis PMV Constatin Tanase„Teoria mea-i ușoară
Toată viața e o scară
Pe care, ca și la moară,
Toți o urcă și-o coboară”

Pe 5 iulie 1880, într-o casă modestă din municipiul Vaslui, vedea lumina zilei Constantin Tănase. Primul contact cu teatrul l-a avut prin frecventarea spectacolelor de la Grădina „Pîrjoala”, unde se juca teatru popular, iar peste ani, în 1919, a pus bazele trupei de teatru Cărăbuș în București, împreună cu care urma să creeze o tradiție de teatru de cabaret/ revistă pe parcursul următorilor 20 de ani.

De la nașterea lui Constantin Tănase s-au scurs 134 de ani. Ca dar adus de peste timp, Primăria municipiului Vaslui, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui vă oferă un spectacol bazat pe cupletele marelui Constantin Tănase, care au sensibilizat inimile multor români încă de acum peste 70 de ani.

Spectacolul Teatrului “Artemotion” din Oradea se bazează pe cupletele acestui mare artist, prezentate cu deosebită dezinvoltură de actorul Sebastian Lupu, într-un veritabil recital actoricesc. Ineditul acestui spectacol îl constituie melanjul sensibil și, în același timp, plin de umor creat de colaborarea dintre muzică și proză, dintre actorul Sebastian Lupu și Tomi Margittai, cel care, cu inegalabila lui măiestrie artistică, completează sonor întregul peisaj umoristic.  Vă așteptam cu brațele deschise SÂMBĂTĂ, 5 IULIE, cu începere de la ora 20.00, în CENTRUL CIVIC al municipiului Vaslui, pentru a ne reaminti de CONTANTIN TĂNASE.

Leave a Comment