Google

Tanăr depistat a doua oară incercand să introducă ilegal ţigarete in Romania

Written on:ianuarie 14, 2015
Comments
Add One

 

tigari colete prutPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut au depistat un cetăţean roman care incerca să introducă ilegal in ţară, peste raul Prut, 500 pachete ţigări de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbatul a mai fost depistat incercand să introducă ilegal in Romania ţigarete de contrabandă, in data de 03 ianuarie a.c., fapt pentru care faţă de acesta Judecătoria  Darabani a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

La sfarşitul săptămanii trecute, in cadrul unei acţiuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, in data de 11.01.2015, in jurul orei 17.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul sectorului a observat, pe direcţia localităţii de frontieră Horodiştea, in apropierea malului romanesc al raului Prut către interiorul ţării, o persoană care transporta in spate un colet voluminos.

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanei. In urma cercetărilor s-a constatat că aceasta este cetăţeanul roman Ionuţ A., in varstă de 26 ani, domiciliat pe raza comunei Păltiniş, care a mai fost depistat incercand să introducă ilegal in Romania ţigarete de contrabandă, in data de 03 ianuarie a.c.. In coletul transportat de tanăr erau 500 pachete ţigări marca Ritm Clasic, in valoare de aproximativ 4.464 lei.

In cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvarşirii infracţiunii de contrabandă.

Ţigările au fost ridicate in vederea confiscării, iar faţă de tanăr Judecătoria Darabani a  dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă impreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

Leave a Comment