Google

Tâlhari pentru 21 lei şi un telefon mobil

Written on:ianuarie 22, 2014
Comments
Add One

talhar catuse pe o manaDoi tineri din municipiul Bârlad, principalii suspecți în comiterea mai multor infracțiuni de tâlhărie au fost identificați de polițiștii de investigații criminale bârlădeni.

– În ziua de 21.01.2014, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Bârlad au reușit identificarea și reținerea principalului suspect în cazul  unei tâlhării comise în luna decembrie 2013: S. Dragoș, de 29 ani, din municipiul Bârlad. Acesta, în ziua respectivă, a urmărit partea vătămată, o femeie de 56 ani din municipiul Bârlad, în timp ce se deplasa pe strada Epureanu din localitate. La un moment dat, a ajuns-o din urmă și i-a smuls din mână un portofel ce conținea suma de 21 lei, după care a fugit.

După probarea activității infracționale, polițiștii l-au reținut pentru 24 ore, prezentându-l în ziua de 22.01.2014 cu propunere de arestare preventivă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. Ulterior, acesta a fost prezentat la Judecătoria Bârlad.

– Un alt dosar penal în care polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Bârlad au efectuat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, a fost întocmit urmare a sesizării unei femei de 24 de ani, din municipiul Bârlad. Aceasta, în seara de 17.11.2013, în timp ce se deplasa pe strada Republicii, pe o alee din apropierea blocului în care locuiește, a fost deposedată prin violență de un telefon mobil de către o persoană necunoscută. Deși femeia s-a opus, autorul i-a smuls telefonul mobil, iar victima s-a dezechilibrat și a căzut pe sol. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au reușit identificarea principalului suspect, S. Nicolae, de 22 ani, din municipiul Bârlad și recuperarea prejudiciului în valoare de 1.000 lei.

Acesta se află în prezent încarcerat în Penitenciarul Vaslui, fiind arestat preventiv pentru comiterea altor 3 infracțiuni de tâlhărie, în perioada noiembrie-decembrie 2013, prin același mod de operare (a sustras 2 telefoane mobile și o poșetă ce conținea suma de 1.000 lei). Prejudiciul total este de aproximativ 4.000 lei.

S. Nicolae este cunoscut cu antecedente penale pentru furt, fiind liberat din penitenciar în cursul lunii mai 2013.

Leave a Comment