Google

Sturioni descoperiţi de poliţiştii de frontieră brăileni în autoturismul unui bărbat

Written on:martie 25, 2014
Comments
Add One

sturioniPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat pe timpul desfăşurării unei acţiuni de prevenire a faptelor de braconaj piscicol, o persoană care transporta cantitatea de 10 kilograme de sturioni, fără a deţine documentele legale.

În data de 24 martie a.c. în jurul orelor 15.30, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de prevenire a faptelor de braconaj piscicol, au oprit pentru control pe D.N. 22B, un autoturism marca BMW 740D, condus de cetăţeanul român S.L.F. în vârstă de 30 de ani, domiciliat în municipiul Brăila.

La verificarea autoturismului, poliţiştii de frontieră brăileni au descoperit în portbagajul acestuia 19 exemplare de sturion în greutate totală de 10 kilograme, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente legale, declarând că l-a cumpărat din zona kilometrului fluvial 164, de la o persoană necunoscută contra sumei de 200 lei.

Cele 19 exemplare de sturion au fost redate mediului natural, în prezenţa unui inspector piscicol din cadrul A.N.P.A. filiala Moldova.

Persoanei în cauză, poliţiştii de frontieră brăileni i-au întocmit lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit.

Leave a Comment