Google

Străzile sunt pline de ţigări de contrabandă iar vameşii de la Albiţa „raportează” capturi de 100 bucăţi ţigarete!

Written on:iulie 23, 2015
Comments
Add One

vama albitaLa graniţa Uniunii Europene e şi la capătul lumii. Contrabanda e în floare în vama Albiţa, străzile sunt pline cu ţigări de contrabandă, iar vameşii de la Albiţa se laudă cu „impresionanate” capturi de „una sută bucăţi ţigarete de contrabandă”. Europa ştie? Pe lângă toate acestea lipsa de educaţie este calitatea numărul unu în vama Albiţa.

S-au cheltuit fonduri europene şi guvernamentale impresionante pentru aducerea vămilor de la graniţa Uniunii Europene la un nivel ridicat de securitate şi civilizaţie, dacă vreţi. Degeaba s-au cheltuit banii. A apărut la un moment dat şi-un dosar pe la DNA legat de banii cheltuiţi cu securizarea frontierelor şi pregătirea vameşilor, adică a oamenilor care trebuie să fie incoruptibili, a oamenilor care-s destul de bine plătiţi dar trebuie să apere interesele ţărilor din UE. Dacă ar fi ştiut nemţii, francezii, eneglezii că degeaba se cheltuie bani cu securizarea frontierelor în România nici n-ar mai fi fost vorba de intrarea ţării noastre în Uniunea Europeană. Degeaba îi dai de toate românului-vameş dacă el vrea mereu mai mult. Iar ca să-şi satisfacă pofta de mai mult face contrabandă. ~n epoca informatizării, în perioada în care orice informaţie traversează mapamondul în câteva secunde, Europa n-a aflat de contrabanda cu ţigări, chiar şi arme, care se face la graniţa UE?

Oricât ar încerca Direcţia Generală a Vămilor sau Direcţia Regională a Vămilor Iaşi să se disculpe, strada spune tot. Fie că vorbim de oraşe, dar şi-n mediul rural contrabanda cu ţigări înfloreşte. Statisticile arată clar o creştere în ultimii ani a contrabandei cu ţigări şi cu de toate. Ţigările care-s pe străzi pe unde intră în România? Dar drogurile sau armele?

Până la urmă este explicabil în condiţiile în care majoritatea vameşilor sunt angajaţi pe criterii de rudenie şi pe anumite „atenţii”. Când va constata şi Europa această realitate? O situaţie în detaliu a fost transmisă către responsabilii din Uniunea Europeană şi e posibil ca-n scurt timp europenii să întreprindă o serie de măsuri. Mai spunem acum doar că tot din cauza rezultatelor de „excepţie” obţinute de vameşii puţin educaţi din vama Albiţa România nu poate intra în spaţiul Schengen anul acesta, la anul şi la mulţi ani! (Vom reveni) (V. BOGDAN)

Leave a Comment