Google

Stiri pe scurt

Written on:ianuarie 9, 2015
Comments
Add One

Scepticism in ceea ce priveste pensia privata

saracie 3Vasluienii sunt sceptici, in ceea ce priveste pensia privata. Fiecare salariat vasluian care contribuie la un fond privat de pensie, a acumulat în contul personal suma de 4.189 lei. Banii reprezintã cotizatiile achitate în ultimii sase ani, la care se adaugã si randamentul obtinut în urma investitiilor fãcute de fondurile de pensii. În judetul Vaslui, suma medie viratã cãtre fondurile de pensii administrate privat este de circa 3 milioane de lei. La nivel national, judetul Vaslui cumuleazã un procent de 1,14% din totalul celor 6.105.334 persoane înscrise la un fond privat de pensii. Vasluienii nu au incredere in firmele de asigurari sau in banci, care le vor administra banii. Se tem ca aceste institutii pot da faliment iar ei raman cu banii dati. Asa ca, ei cred ca cea mai buna solutie este sa-ti strangi banii singur pentru batranete, acasa, sub perna.

Nemtii au nevoie de muncitori romani tineri

The job of my life este un program pentru tineri lansat in Romania de Ministerul Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania. Programul se adreseaza tinerilor cu varste intre 18 si 27 de ani, care doresc activitati practice in cadrul unor companii din Germania. Pot beneficia de ucenicie/stagiatură în companii din Germania, pe o perioada de 3 ani, tinerii cu vârsta între 18 şi 27 de ani, care au o diplomă de studii. Nu au locuit în Germania pe o perioada mai mare de 3 luni si nu au beneficiat încă de ucenicie/ stagiatură în ţara de origine sau în altă ţară. Activitatile practice la un angajator se vor derula 3 – 4 zile/săptămână, iar in paralel, tinerii vor participa la cursuri de formare profesională între 8 – 12 ore/săptămână. În Germania sunt 350 de meserii pentru care se pot organiza cursuri de formare profesională duală. Se acceptă tineri care vorbesc limba germană, engleză, dar si numai limba română. Recrutarile au loc intre 20 si 22 ianuarie si vor fi alesi 60 de tineri.

Trenurile vin cu intarziere

Gerul contribuie si el la intarzierile trenurilor de calatori, care ajung la destinatie cu întârzieri, în medie, între 30 şi 60 de minute, dar nicio linie de cale ferată nu este închisă, potrivit companiei CFR. Potrivit unui comunicat de presa transims de Compania Naţională de Căi Ferate, circulaţia trenurilor pe întreaga reţea feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă, din cauza temperaturilor scăzute înregistrate la nivel naţional. Călătorii sunt sfătuiţi ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la gara CFR din localitatea de plecare despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească. Numerele de telefon de la staţiile CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro. Pasagerii care doresc să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru parcursul neefectuat.

17 unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui, au avut joi lacatele pe usi si asta pentru ca elevii nu au reusit sa ajunga la cursuri din cauza drumurilor impracticabile! Mulţi elevi şi preşcolari din unităţile care au au avut cursurile suspendate sunt navetişti, transportaţi la şcoli sau grădiniţe cu microbuzele şcolare, care însă nu pot circula din cauza drumurilor înzăpezite. Materia pierdută în zilele în care cursurile au fost suspendate, va fi recuperată de către elevi cel mai probabil în zilele de sâmbătă.

Salariile mici si campania de denigrare alunga medicii din Romania

An de an mii de medici is iau lumea-n cap, iar spitalele romanesti risca sa se inchida pentru ca nu mai sunt medici. Migratia medicilor creste anunta Colegiul Medicilor. In 2014 s-au inregistrat 2450 de cereri pentru eliberarea certificatelor care permit munca in strainatate, cele mai multe pentru medicina de familie. 3.000 de medici intra anual în sistem si aproape 3.500 ies prin migratie, deces sau pensionare, precizeaza Colegiul Medicilor. Presedintele institutiei, Vasile Astarastoae spune ca situatia cea mai ingrijoratoare este in spitale unde numarul doctorilor este la jumatate din necesar. În prezent 39.000 de medici sunt membri în Colegiul Medicilor cu drept de libera practica. In judetul Vaslui doar 11 dintre cele 17 posturi vacante în unităţile sanitare din judeţ, care au fost scoase la concursul de rezidenţiat din 23 noiembrie, au fost ocupate. Niciunul dintre rezidenţii repartizaţi nu este din judeţ.

E nevoie de muncitori calificati
Elevii trebuie să fie pregătiţi în meseriile care se cer pe piaţa muncii. Asta doresc reprezentanţii oamenilor de afaceri din judeţul Vaslui. Astfel, ar trebui să existe o legătură între patronate şi Inspectoratul Şcolar. Totodata patronatele, daca doresc oameni mai bine pretatiti, ar trebui să acorde burse de studii. În ultimii ani, mii de vasluieni cu experienţă în muncă au plecat peste hotare în căutarea unui trai mai bun.

Leave a Comment