Google

Spiridușii lui Moș Crăciun

Written on:decembrie 18, 2013
Comments
Add One

spiridusiMiercuri a fost mare târg de Crăciun la Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui. Elevii de la clasele primare au confecționat obiecte tradiționale pentru sărbătorile de iarnă și podoabe pentru brad, pe care apoi le-au expus pe holul central al școlii pentru a fi cumpărate de colegii lor sau de părinți.

Elevii Școlii Gimnaziale „Constantin Parfene” Vaslui și-au demonstrat talentul și îndemânarea prin realizarea celor mai frumoase ornamente de Crăciun. Au realizat globuri, ghirlande, coronițe, felicitări și chiar brăduți pentru a putea organiza prima ediție a Târgului de Crăciun. Au fost, pe rând, producători, vânzători și chiar cumpărători.

„După o perioadă în care spiridușii au muncit de zor și au creat obiecte specifice sărbătorilor de iarnă, a sosit și clipa mult așteptată a valorificării acestora. Prin astfel de activități practice se pun bazele educației antreprenoriale. Elevii au fost comercianți, dar și cumpărători, bucuria văzându-se pe chipul lor atât pentru succesul propriilor produse, cât și pentru achizițiile făcute. Scopul acestei acțiuni a fost atins, elevii putând să vadă utilitatea și valoarea obiectelor realizate de mânuțele lor dibace”, a declarat prof. Nastica Olaru.

Nici elevii de gimnaziu nu s-au lăsat mai prejos, ei organizând în aceeași locație o tombolă cu produse asemănătoare.  Inventivitatea şi ingeniozitatea  acestora s-a văzut în diversitatea şi frumuseţea obiectelor realizate  de  ei înşişi. Expoziţia cu ornamente de Crăciun a stârnit interesul copiilor  care au dorit să câştige cele mai frumoase exponate. Banii realizați din vânzarea acestor produse se vor întoarce la micii întreprinzători fiind gestionaţi de comitetele de părinți de la fiecare clasă.

Leave a Comment