Google

Şocant! DGASPC Vaslui se încurcă în legi şi mulţi nevoiaşi mor de foame pe străzi

Written on:octombrie 12, 2015
Comments
Add One

dgaspc armeanuCopii şi oameni în vârstă sunt lăsaţi în voia sorţii pentru că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui se încurcă în legi, ordine, paragrafe, alineate etc. După ce am văzut copii abuzaţi, copii omorâţi şi când vedem zi de zi oameni cu adevărat în nevoi că mor de foame, am solicitat un punct de vedere oficial din partea celor care, cică, se ocupă cu protecţia socială în judeţul Vaslui. Ce credeţi că am primit după vreo două săptămâni? O înşiruire de legi, ordine, paragrafe, alineate etc, din care să înţelegem noi că ei chiar au treabă. O fi având treabă să citească acele acte normative, dar practica îi omoară.

Zi de zi în oraşele şi-n satele judeţului Vaslui întâlnim oameni cu adevărat necăjiţi, care n-au după ce bea apă. Zeci, sute de copii poate din judeţul Vaslui stau flămânzi, sunt abuzaţi, sunt puşi la muncă de la vârste fragede, sunt vânduţi ca sclavi şi nimeni nu intervine.

Într-o duminică ploioasă de toamnă, la ora 8,30 un tânăr dezbrăcat pe jumătate încerca să câştige mila trecătorilor, în centrul Vasluiului.

Zi de zi, când afară erau peste 40 de grade, în zona unui magazin din Vaslui, o bătrână îndura căldura pentru câţiva leuţi aruncaţi de cei care intrau ori ieşeau. În preajma bisericilor şi nu numai zeci de copii flămânzi cerşesc pentru că au fost trimişi de părinţi beţivi să „producă” bani.

În judeţ, din timp în timp, apar nenorociri care ar putea fi prevenite dacă instituţia care coordonează asistenţa socială şi-ar face treaba. Aceste situaţii sunt bine cunoscute, însă mai calde şi primitoare sunt birourile şi cine-i „nebun” să meargă pe teren şi să identifice adevăratele probleme sociale din cel mai sărac judeţ al Europei?

(Continuarea o citiţi în ediţia tipărită a regionalului Informatorul Moldovei)

Leave a Comment