Google

Singurul proiect pentru oameni vine de la premierul Viorica Dăncilă

Written on:septembrie 16, 2019
Comments
Add One

Scandalul electoral este în toi și doar un candidat până acum a lansat un proiect de țară. PSD nu mai vrea reeditarea epocii Băsescu, adică salarii și pensii tăiate.

Agitația electorală în perspectiva alegerilor prezidențiale este în toi. PNL și USR se bat înte ei și cu restul folosind sloganul „ba pe-a mătii”, iar cei care guvernează țara destul de bine primesc „tălpi” de la președintele României.

Cum răspunde PSD la înjurături și la blocajele inițiate de președintele Iohanis și susținute de liberali? Viorica Dăncilă cere un pact național la care să ia parte partidele parlamentare. Liderul PSD le cere formațiunilor politice din Parlament semnarea Pactului național pentru bunăstarea românilor. Concret, prin semnarea acestui document, să le fie garantate românilor salariile și pensiile, pentru a nu se mai repeta precedentul din mandatul lui Traian Băsescu când au fost tăiate salariile, iar pensiile, care au fost și ele propuse pentru micșorare, au fost salvate de o decizie a CCR.

„Am văzut cu toții, în ultima perioadă, nenumărate propuneri de pacte și acorduri. Partidele și candidații vorbesc între ei despre cum să joace meciul politic, se ceartă, negociază și eșuează lamentabil în fața românilor. Pentru că niciuna din aceste inițiative nu are impact și finalitate pentru oameni. Niciuna nu a fost gândită în interesul românilor, niciun astfel de acord nu s-a concretizat într-o măsură menită să facă bine societății, să aducă o creștere a nivelului de trai ori vreo formă de progres în viața de zi cu zi. Eu, astăzi, propun, în fața dumneavoastră, singurul pact pentru cetățeni, singura înțelegere pe care merită să o facă forțele politice din România: aceea a bunăstării românilor. Pentru că astăzi România are a doua cea mai mare creștere economică din Europa. Salariile și pensiile au crescut cu un ritm fără precedent. A crescut salariul minim pe economie, au crescut salariile medicilor și ale profesorilor, precum și salariile din construcții. La 1 septembrie, punctul de pensie a crescut cu 15% și a crescut pensia minimă garantată.

Având în vedere istoricul și practica guvernelor de dreapta de a tăia veniturile românilor și ținând cont de afirmațiile din ce în ce mai dese ale unor lideri politici care anunță că vor impune din nou măsuri de austeritate și regres social, propun partidelor parlamentare semnarea Pactului național pentru bunăstarea românilor, care trebuie să fie garanția politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare.

Vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile, așa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012. Sunt prima care semnează acest pact, având credința că România trebuie să-și onoreze obligația de bază către cetățeni, aceea de a le asigura bunăstarea și un trai decent. Continuare în ediția tipărită a ziarului regional Informatorul Moldovei, cel mai citit ziar din Moldova ăi din Republica Moldova.

Leave a Comment