Google

Si cu trenul ai cu masina merge contrabanda cu tigari

Written on:iunie 24, 2014
Comments
Add One

pol-frontieraPolitistii de frontiera ieseni au confiscat 11.980 tigarete in urma unei actiuni specifice desfasurate pe linia prevenirii si combaterii traficului ilicit cu tigari.

*In data de 23 iunie a.c., in jurul orei 21.30, la P.T.F. Iasi-feroviar  s-a prezentat pentru a intra in tara, cu trenul Accelerat 401, ruta Chisinau/R. Moldova – Bucuresti/Romania, persoana cu cetatenie romana, Vasile C., in varsta de 36 ani, in calitate insotitor vagon.

In urma unor informatii detinute, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei si a traficului ilegal cu produse accizabile din tutun,  in urma careia echipa comuna formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit in lampile de iluminat din cusetele  vagonului, ascunse si nedeclarate cantitatea totala de 9.700 tigarete de diferite marci cu timbru de acciza R.Moldova, in valoare totala de 5.332 lei.

*In data de 24 iunie a.c., ora 04.25, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara,  la volanul unui autocamion, marca Mercedes, Ion G., cetatean cu dubla cetatenie, romana si R.Moldova,  in varsta  de 23 ani.

Pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii traficului ilicit cu tigari, in baza unei informatii detinute, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit.

In urma controlului efectuat,  echipa comuna, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali, a descoperit, ascunsa si nedeclarata, in cabina autocamionului si in bagajele personale, cantitatea de 2.280 tigarete, diferite marci, cu timbru de acciza R. Moldova, in valoare de 1.003 lei.

Conform reglementarilor legale in vigoare, lucratorii vamali au ridicat tigaretele in vederea confiscarii, au sanctionat pe cetateanul Vasile C. cu amenda contraventionala in valoare de 10.000 lei, iar pe  Ion G. cu amenda contraventionala in valoare de 5.000 lei si au indisponibilizat autocamionul marca Mercedes pana la plata amenzii.

Leave a Comment