Google

Si beat si fara permis

Written on:iunie 26, 2014
Comments
Add One

accident sosea intrare oras si politistUn bărbat de 35 ani, din comuna Puiești, a condus un autovehicul pe drumurile publice, deși nu avea acest drept. Mai mult, acesta se afla sub influența alcoolului.

În noaptea de 25/26.06.2014, polițiști din cadrul Biroului Rutier Bârlad, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier, l-au identificat la intrarea în municipiul Bârlad pe I. Iulian, de 35 ani, din comuna Puiești. Acesta conducea o autoutilitară pe DE 581, deși nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii au testat conducătorul auto cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. El este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. (faptă pedepsită cu închisoarea de la unu la 5 ani sau cu amendă) și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani).

Leave a Comment