Google

Si amendat si fara motorina

Written on:iulie 22, 2014
Comments
Add One

masina alta la frontiera noapteaPolițiștii de investigare a fraudelor din cadrul Poliției municipiului Bârlad au confiscat 400 l motorină de la un bărbat care efectua acte de comerț fără a deține documente legale de proveniență.

Polițiștii Biroului de Investigare a Fraudelor Bârlad l-au depistat pe strada Republicii pe B.Valentin, de 42 ani, domiciliat în municipiul Bârlad în timp ce comercializa motorină fără a deține acte de proveniență.

Cantitatea de 400 l motorină era depozitată într-o autoutilitară, în recipiente metalice. În condițiile în care bărbatul nu a putut prezenta documentele prevăzute de lege care să justifice provenienţa licită pentru bunurile comercializate, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, cu amendă în cuantum de 5000 lei. Întreaga cantitate de motorină a fost ridicată în vederea confiscării și predată la o societate comercială cu punct de lucru în municipiul Bârlad.

În conformitate cu prevederile Legii 12/1990, efectuarea de activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii, după caz, cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, în condiţiile legii, constituie contravenție. Bunurile care au servit sau au fost destinate să servească la săvârşirea vreuneia dintre faptele prevăzutede Legea 12/1990, dacă sunt ale contravenientului, precum şi sumele de bani şi bunurile dobândite prin săvârşirea contravenţiei se confiscă.

Leave a Comment