Cea mai tare știre din toate timpurile și până azi o găsim tot în urbea unde intelghenția se ascunde prin toate colțurile. Șoșonul Desperecheat, mare fimeie poooolitică, un fel de Cornelius Butoi de Vaslui, i-a dat lovitura mortală lui Mihăiță Bloc, încă premarele cui l-o vrea. Cărăbușul a prins o vorbă de duh între câțiva orășeni din urbea lui Mihăiță Bloc, Marius Slugă și așa mai departe.

Un entelectual: Nene, auzi că vine Șoșonul Desperecheat la Iași. Cică ține conferință de presă da’ n-are cine s-o asculte. Ce zici, oare face mare brâznmă cu partidul ei?

Alt entelectual: Face, nene, că fimeia chiar e patrioată!

Un enetelectual: Cum așa?

Alt entelectual: Da, nene. O auzi cum vorbește numai de biserică, de neam, de pământurile patriei, de lupta noastră pentru a rămâne independenți, drepți în fața vicisitudinilor vremii… Ce să înțeleg altceva? Decât hoții iștea, parcă aș opta pentru asta chiar dacă e cam colerică, așa…

Un entelectual: Oarece dreptate ai, nene, dar parcă fimeia e cu rușii. Crezi că are ea șanse să facă ceva? Cu cine să lucreze? În alegeri partidul ei va lua 2-3 la sută maxim.

Alt entelectual: Eu o votez ca să fiu împăcat.

Un entelectual: Ai văzut ce lovitură i-a dat lui Mihăiță?

Alt entelectual: Ce i-a făcut?

Un entelectual: L-a demis!

Alt entelectual: Cum așa? Cum să facă asta, omul e ales.

Un entelectual: Așa o zâs, bre. Eu o cred. Sigur îl face praf pe Mihăiță. Lasă că și ista o cam furat. De unde are atâtea blocuri, de a ajuns să i se spună Mihăiță Bloc?

Alt entelectual: Ai dreptate, nene. O furat mult. Da’ cu demiterea ce să spun eu?! Acesta-i bravul alegător entelectual din Târgu’ Ieșilor și de asta se vede cum crește „în jos” capitala Moldovei, populată numai de intelighenție. Dacă niște entelectuali au fost în stare să creadă minciunile unei dezaxate, apoi cu cei de rând, dacă or mai fi prin urbea intelighenției, ce să faci? Vom reveni pe subiect că e prea tare. Până altă dată mai tragem cu urechea.