Google

SENZAȚIONAL Hoțul se vrea paznic la sacul cu bani

Written on:octombrie 13, 2019
Comments
Add One

Un frustrat care a ciordit mereu pe unde a trecut, apoi s-a făcut mare revoluționar într-o revoluție care n-a existat, după care a intrat politică și-n același timp a falimentat câteva firme foste de stat, ba chiar a ciordit și animalele oamenilor de la o fostă Asociație Economică Intercooperatistă (cunoscătorii știu subiectul), vrea să mai mult. Cică s-ar vrea prefect ciorditorul în cauză. De rușine este exclus a vorbi în acest pamflet.

Nea Ciordeală, personajul principal din această povestire și-a început activitatea de „meseriaș” într-o fabrică oarecare din capitala unui județ. A „învârtit” el câte ceva pe acolo, că tradiția „învârtelilor” vine din familie, după care a poposit pe meleagurile acestea frumoase revoluția. Că a fost orice altceva în afară de revoluție e alt subiect. Omul nostru a plecat de la fabrica în cauză și s-a făcut revoluționar într-un orășel amărât cu trei fabrici și o gogoșerie. După ce a devenit revoluționar și-a tras niște proprietăți pe degeaba. De la stat, evident. Apoi a privatizat niște fabrici, adică niște secții ale unei fabrici din capitala județului în cauză. Le-a trecut repde pe persoană fizică și apoi le-a falimentat lăsând pe drumuri mii de oameni.

A devenit capitalist nea Ciordeală. A înființat câteva firme. Le-a falimentat și pe acestea. Interesant este că averea lui a crescut mereu. Acu’ cică ar fi cel mai bogat ales al unui județ sărac. Apoi s-a doctorizat în științele hoției cu acte și lichidează tot ce prinde. O face cu ajutorul unor judecători mai „indulgenți”, asta ca să nu le spunem pe nume. Face omul cică politică locală, apoi crește în rang și face politică județeană. A vrut de mai multe ori să ajungă prefectul județului ăsta sărac, dar cei de „sus” știau că-i mare hoț. Nea Ciordeală a făcut pe prostu’ așa de mult timp încât se pare că a ajuns în pielea personajului pe care l-a jucat. E prost însă pentru el că mai găsește încă pe cine să prostească. Cât îi va merge e greu de spus că iar vin hoții lui la putere. A fost căutat și de mascați dar a scăpat de cătușe și data aceasta. Bomba bombelor e că vrea mai sus în politică. E posibil să ajungă că la câți handicapați a avut și are țara asta în frunte unul în minus ori în plus este nesemnificativ. Continuăm povestea data viitoare. Până atunci feriți-vă de hoții cu acte! (Informatorul de serviciu)

Leave a Comment