Google

Senzațional: Consilierii județeni liberali de la Vaslui au descoperit roata!

Written on:aprilie 26, 2018
Comments
Add One

Asculți și nu-ți vine să crezi că poate exista atâta prostie. Proștii lui Ion Creangă sunt copii pe lângă unii aleși din zilele noastre triste.

De curiozitate și ca să mă distrez puțin am participat la ultima ședință a Consiliului județean Vaslui. Spun de la început că nu este o excepție la Vaslui, ci-n toate județele Moldovei și-n toată țara e la fel. Ajung consilieri locali și județeni, plătiți destul de bine din banii celor mulți care trudesc, tot felul de proști care-s gingași dar și domni, intelectuali, importanți, politicieni. Așa cred ei, în realitate însă mult mai simplu și mai corect gândește un țăran cu două clase decât acești analfabeți funcționali. Folosesc această exprimare c-am văzut că e la modă la nivel național.

Scena de teatru fără bani se petrece la Vaslui. Dacă eram la Iași situația era la fel sau poate mai hazlie. O ședință ordinară de Consiliu județean. Se citește ordinea de zi. Apoi se citesc pe rând proiectele de hotărâre. Au fost 12-13 proiecte, dar nu asta e important. Vine un proiect de hotărâre banal care trebuie să existe pentru că așa spune legea. E vorba de bugetul de venituri și cheltuieli. Pe partea de venituri bugetul a fost realizat, la partea de cheltuieli se constată că, din motive obiective, nu s-au cheltuit, la unele capitole prea mulți bani. Consilierii județeni liberali, în frunte cu megaintelectualul Viziteu sau „afacerista” Polak, se înscriu la cuvânt. Menționăm că toate proiectele de hotărâre sunt discutate pe larg în comisiile de specialitate ale Consiliului județean din care fac parte toți consilierii. Din comisii toate proiectele au ieșit cu aviz favorabil. În plenul Consiliului județean însă unii cred că-și fac imagine dacă se trezesc vorbind. La proiectul privind bugetul, cetățeanul ăsta Viziteu, consilier județean din partea PNL spune că nu-i corect pentru că nu s-au cheltuit banii de la dezvoltare deoarece județul are nevoie de investiții. I s-a spus de vreo două ori că sunt proceduri de respectat privind achizițiile publice și banii nu se pot vira în contul unor societăți comerciale care prestează servicii dacă serviciile nu au fost executate. Concret, dacă un drum nu a fost executat decât pe jumătate sau nu s-au început lucrările pentru că licitația a fost contestată și mai durează până încep lucrările nu se pot da bani. Plata se face pentru lucrări sau servicii executate. Acesta e motivul pentru care în primele trei luni ale anului este excedent bugetar, adică sunt bani la dezvoltare. Acești bani însă vor fi cheltuiți după cum sunt repartizați. Ăsta cu drobul de sare, pe numele de vedetă politică Viziteu, o ține pe-a lui. Ține vaca de coarne și spune că-i ciută. „Domnilor colegi vreau să facem, trebuie să facem ca să nu rămânem la finalul anului cu excedent bugetar pentru că județul are nevoie de investiții”, glăsuiește foarte inteligent, nemaipomenit de inteligent consilierul județean care-și iubește până la lacrimi discursul propriu. I se repetă că obiectivele vor fi realizate, dar legea trebuie respectată. A înțeles nimic dar a tăcut într-un final. Un articol incendiar citiți în ediția tipărită a regionalului Informatorul Moldovei de miercuri 2 mai 2018.

Leave a Comment