Google

Şefele sistemului sanitar vasluian vor să lase judeţul fără medici!

Written on:februarie 6, 2014
Comments
Add One

spitalul judetean vasluiDouă doamne şi… amândouă! În judeţul Vaslui sunt alte unităţi de măsură în sănătate. Spitalul municipal dintr-un orăşel de munte acordă medicilor sporuri aproape duble, Spitalul din capitala judeţului Vaslui taie sporurile medicilor, taie tichetele de masă, iar la spitalul din Bârlad medicii sunt sfătuiţi să facă gărzi gratis.

Ceva scârţâie rău în sistemul sanitar vasluian condus de două doamne de „fier” ale politicii de pe malul Bârladului sau Vasluieţului, cum doriţi. Cele două şi-au propus să alunge toţi medicii din cel mai sărac judeţ al Uniunii Europene. Psiholoaga manager a Spitalului judeţean de urgenţă Vaslui ştie să gestioneze atât de bine „socoteala” la cea mai importantă unitate medicală din judeţ încât a început să taie drastic din veniturile medicilor care lucrează aici. Nu mai sunt bani de sporuri, de tichete de masă şi credem că mâine nu vor mai fi bani nici de acele salarii mizerabile care au mai rămas după tăieri. Iar cea de-a doua doamnă a politicii de Vasluieţ, aflată temporar în fruntea Casei judeţene a asigurărilor de sănătate, a tăiat cât a putut din banii spitalelor din judeţ, ca să aibă bani pentru luxul şi lefurile nesimţit de mari ale celor de la CJAS, încât cei de la Spitalul Bârlad îi sfătuie pe medici să facă gărzi fără bani. Şi dacă în capitala judeţului Vaslui medicii sunt puşi să lucreze mai mult gratis într-un orăşel de munte al judeţului Bacău, la Moineşti, medicii primesc sporuri duble, funcţie de specialitatea fiecăruia. Cum de acolo se poate iar la Vaslui nu? Oare aici s-a răsturnat vreo căruţă cu… şefi… şi n-am auzit noi?

 

Atentat la sănătatea vasluienilor

Spitalul judeţean va rămâne în curând fără medici. Şi asta graţie managementului performant al psiholoagei numită pe criterii politice manager al Spitalului judeţean de urgenţă Vaslui. Managera în cauză a găsit de unde să facă economii „serioase” la bugetul spitalului. S-a îndreptat spre veniturile medicilor. Nici până acum medicii de la Spitalul judeţean Vaslui şi de la celelalte spitale din judeţul Vaslui n-au avut venituri la adevărata valoare a muncii lor, drept pentru care unii au plecat, iar alţii au rămas trăind cu speranţa că lucrurile se vor îmbunătăţi. Şi tot mai puţini medici vin la Vaslui pentru că aici e sfârşitul lumii, după spusele unora. Şi acum le dăm dreptate. Nu poţi învăţa până la 30 de ani ca să devii specialist şi apoi un neica nimeni promovat politic să-şi bată joc de tine. Bravo medicilor care fug de Vaslui! Dar această atitudine promovată de cele două doamne care conduc sistemul sanitar vasluian reprezintă un atentat la sănătatea vasluienilor. Cea mai nouă găselniţă a managerului Spitalului judeţean de urgenţă Vaslui este reducerea veniturilor medicilor. Tăierea cu 25% făcută de Boc e minciună pe lângă ce a „copt” managera Spitalului judeţean acum. Cică nu-s parale pentru sporuri şi nici pentru tichete de masă. Dar atenţie pentru leafa managerului, a altor conţopişti din spital ori pentru luxul şi lefurile nesimţit de mari ale celor care plimbă trei hârtii la Casa judeţeană a asigurărilor de sănătate sunt! Păi cine tratează bolnavii, conţopiştii, şefii puşi politic sau doctorii? Dar în opinia şefelor din sănătatea vasluiană medicii pot lucra şi gratis!

Am auzit de nenumărate ori opinii negative ale unor medici tineri care spuneau că nici morţi nu vin să lucreze la Vaslui. I-am contrazis, mai mult din complezenţă, dar acum trebuie să le dăm dreptate totală. Şi aşa, spitalele din judeţ vor sta în continuare fără medici sau poate vor fi închise că aşa spunea nu demult cel mai bun ministru al Sănătăţii din cele mai vechi timpuri şi până azi. Nicolăescu afirma recent că spitalele care n-au performanţe, care n-au condiţii vor fi închise. Iar managera de la Vaslui se conformează. Întâi taie veniturile medicilor, poate pleacă aceştia singuri după care se va închide spitalul.

La Bârlad am găsit o grozăvenie şi mai şi. Medicii sunt sfătuiţi să facă gărzi gratuit. În aceste condiţii cei care văd în judeţul Vaslui sfârşitul lumii parcă au dreptate. (Vom reveni în ediţia tipărită a ziarului nostru regional cu situaţia din fiecare spital al judeţului Vaslui dar şi din alte spitale din Moldova)

Leave a Comment