Google

Se-mpute tot mai tare fotbalul românesc!

Written on:februarie 12, 2015
Comments
Add One

ceahlaul dinamoDupă ce au făcut milioane de euro, pe “persoană fizică care este”, ocolind fiscul cât de mult au putut, unii “afacerişti” din fotbal au primit în dar nişte cătuşe. Pentru câţiva ani. Nu prea mulţi. Alţii încă aşteaptă să vin procurorii să lea cătuşe cadou. Iar cluburile de fotbal cu care se împăunau până mai ieri aceşti infractori s-au dus în insolvenţă. Campionatul intern de fotbal este decimat.

Se pare că la finalul acestui sezon doar vreo 4 cluburi nu vor avea probleme şi vor putea juca în Europa. Asta arată clar că cei mai hoţi patroni de cluburi sunt în România. Vă mai adduceţi aminte că şi-n Italia dar şi-n alte ţări au avut loc arestări spectaculoase? Acolo însă fraudele în sportul cu balonul rotund sunt cumva excepţii. ~n România era o regulă să “doseşti” bani obţinuţi din vânzarea jucătorilor. Iar acum “domnii” analfabeţi, care umpleau la refuz ecranele televizoarelor cu inepţiile lor şi înjurături de mahala, stau după gratii sau vor ajunge curând, iar fotbalul intern şi-a arătat adevărata faţă. N-avem echipe, n-avem valoare, dar avem patroni puşcăriaşi, cluburi în insolvenţă iar adevărata performanţă se face numai peste hotare.

La finalul acestui campionat e posibil ca numai FC Botoşani, ASA Târgu Mureş sau chiar Viitorul lui Gică Hagi să mai joace prin Europa.

Cum s-a ajuns aici?

Să ne întoarcem în urmă cu vreo câţiva ani, nu mulţi. Becali se războia la televizor cu Porumboiu, apoi “se pupau în piaţă. Borcea se lăuda cu a nu mai ştim câta nevastă pe care o plimba după nuntă în limuzină de lux. Cornel Penescu de la Argeş avea lanţ de magazine şi-i ameninţa pe toţi cu puşcăria, exact ca-n povestea cu prostituata care a sărit prima să alunge prostituata din sat. Prin vestul ţării, pe la Timişoara, alt “afacerist” vorbea de milioane de euro ca şi cum ar fi vorbit de milioane de lei vechi. Vasluiul se lăuda că are cei mai scumpi şi cei mai bine plătiţi jucători. Toată presa sportivă (plătită gras) era în extaz când “finanţatorul” Adrian Porumboiu binevoia să dea declaraţii “senzaţionale” pentru cei mulţi, dar scandaloase pentru cei care mai au câte un dram de inteligenţă la “mansarda” din dotare.

Ajungând la Dunăre acolo se vedea un fost fotbalist, care n-a strălucit cu balonul rotund cât a jucat în echipa muncitorească a marelui combinat din Galaţi, care prin diverse “manevre” reuşeşte să “împingă” Oţelul spre prima poziţie a clasamentului. Oţelul a fost campioană şi a avut atâta valoare încât al doilea a tras la retrogradare. Dar mingicarul Stan şi-a îndeplinit obiectivele: niscaiva bani … pentru zile albe şi fotoliul de primar. Continuarea o citiţi în ediţia tipărită a ziarului regional INFORMATORUL Moldovei.

Leave a Comment