Google

Se apropie Raliul Iasului

Written on:august 25, 2014
Comments
Add One

JaguarÎn perioada 4 – 6 septembrie, la Iaşi se va desfăşura etapa a şasea din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri, sub egida Ministerului Tineretului şi Sporturilor şi a Federaţiei de Automobilism Sportiv. Raliul Iaşului 2014, ajuns la ediţia cu numărul 30, păstrează şi anul acesta probele de referinţă din anii trecuţi, sensul de desfăşurare fiind inversat. Cunoscut pentru macadamul de calitate, probele tehnice şi de viteză, Raliul Iaşului pregăteşte şi pentru 2014 peste 100 kilometri de concurs grupaţi în 10 probe speciale.

Programul competiţiei
Evenimentul începe efectiv miercuri, 3 septembrie, cu recunoaşterea traseului. Joi, începând cu ora 19:30, are loc prezentarea oficială şi startul festiv din faţa Primăriei Iaşi. Tot aici va avea loc şi fotografia de grup, împreună cu o sesiune de autografe. Vineri, începând cu ora 16:00, din faţa Palatului Culturii va pleca prima maşină de concurs, iar concurenţii vor avea de parcurs peste 50 de kilometri cronometraţi împărţiţi în trei probe speciale. Cu startul la 09:30, ziua de sâmbătă, pregateşte echipajelor participante două bucle identice, formate din trei speciale în preajma localităţilor Păun, Dobrovăţ şi Cioca Boca, cu o lungime totală de peste 71 de kilometri de macadam. Raliul se va încheia cu parcurgerea “Cotnari RallyShow”, superspeciala ce va avea loc pe deja celebrul traseu de la Râpa Galbenă. La final va avea loc festivitatea de premiere, desfăşurată pe Platoul Terasa Palas.

Câştigătorii din anii trecuţi
În 2013, Raliul Iaşului a fost câştigat de echipajul maghiar David Botka/Peter Mihalik, iar în 2012, Francois Delecour alături de Dominique Savignoni s-au impus la bordul unui Peugeot 207 S2000.

Leave a Comment