Google

Săracii votează şi bogaţii numără voturile…

Written on:ianuarie 24, 2014
Comments
Add One

carnati cu fasoleSăracii se bat pe fasole cu cârnaţi, iar bogaţii îşi numără milioanele de euro produse din funcţiile publice date de cei care pun mai presus fasolea şi cârnaţu’. Asta-i realitatea anului de graţie 2014. S-a văzut la Iaşi recent, pe 24 ianuarie. S-a mai văzut la Galaţi în preajma sărbătorilor de iarnă. Mai putem vorbi de principii, idealuri, patriotism? Toate acestea se rezumă la cârnaţi şi fasole, la fripturi şi vin fiert. Ce mai contează că România anului 2014 înseamnă jandarmi cantonaţi într-o comună, mai rău ca-n război? Ce mai contează că populaţia, poporul care prin Constituţie este suveran, se opune unor afaceri penale iniţiate de cei care au primit şpăgi grase, iar şpăgarii aleşi în funcţii publice fac doar ce vor şi invocă votul popular numai când au vreun interes? Ce mai contează că nici de protestat nu mai este voie în România anului 2014? Dacă avem fasole şi cârnaţi treaba merge ca pe roate!

Ruşinos! Mica Unire a însemnat în capitala Moldovei cârnaţi şi fasole. Asta arată că aleşii s-au gândit la popor, iar poporul s-a bătut pe mâncarea şi băutura dată din banii tuturor. Manifestările trâmbiţate de primăria Iaşi pentru 24 ianuarie s-au desumflat pe drum. Nici discursuri sforăitoare, nici premier, nici horă, adică baie de mulţime, nici bucurie, nimic a ieşit din toate supermanifestările anunţate cu surle şi trâmbiţe de administraţia ieşeană cu câteva zile înainte de 24 ianuarie. Abia dacă a spus câteva cuvinte Crin Antonescu, viitorul preşedinte al României, după cum se prezintă singur, în rest manifesătrile de la Iaşi au fost marcate de proteste masive şi de cârnaţi cu fasole şi vin fiert. Trist. Un popor fără idealuri, fără patriotism, fără istorie nu există. Aici s-a ajuns din cauza politizării excesive a tot ce mişcă în ţara asta. S-a ajuns aici şi din cauza taxelor şi impozitelor tot mai multe care împovărează cetăţeanul de rând. ~n paranteză fie spus, n-a fost bine că Boc a eliminat câteva zeci de taxe, dar acum e bine că Ponta a mai inventat vreo două duzini!

Atmosfera de la Iaşi arată că poporul sărac votează şi bogaţii numără voturile şi euroii câştigaţi ca aleşi. Iar poporul sărac nu are decât să se mai îndulcească puţin cu nişte fasole cu cârnaţi din mărinimia aleşilor…!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: