Google

Şantajişti găinari prinşi de poliţişti

Written on:martie 23, 2015
Comments
Add One

baniPoliţiştii de investigații criminale au reținut doi bărbați bănuiți de șantaj, în urma unei prinderi în flagrant delict.

În luna martie a acestui an, la Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui a fost primită o sesizare din partea unei femei din municipiul Vaslui cu privire la faptul că este constrânsă de o persoană să dea o sumă de bani pentru a nu fi făcute publice anumite aspecte din timpul unei relații de prietenie anterioare.

În ziua de 20.03.2015, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale i-au prins în fragrant pe M. Filip, în vârstă de 20 ani și P.Ioan, de 46 ani, din municipiul Bacău, în momentul în care au primit suma solicitată. Din cercetări a rezultat faptul că M. Filip solicitase în repetate rânduri persoanei vătămate suma de 5.000 lei, pentru a nu da în vileag aspecte personale, cu scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial. Pentru a reuși în activitatea infracțională, tânărul a beneficiat de sprijinul lui P.Ioan.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale i-au reținut pe M.Filip și P.Ioan pentru săvârșirea infracțiunii de santaj, respectiv complicitate la infracțiunea de santaj. Cei doi au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Instanța a dispus față de aceștia măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentul de Informații și Protecție Internă.

Leave a Comment