Google

Sănătatea tinerilor – o prioritate pentru comunitate!

Written on:octombrie 4, 2020
Comments
Add One

Asociația EuroDEMOS implementează proiectul Sănătatea tinerilor – o prioritate pentru comunitate!, în perioada 18 septembrie – 11 decembrie 2020, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Iași.

Proiectul Sănătatea tinerilor – o prioritate pentru comunitate! va contribui la promovarea importanței menținerii sănătății în rândul generației tinere ca factor de dezvoltare sustenabilă a viitorului comunității. Proiectul urmărește creșterea gradului de cunoștințe în rândul generației tinere privind importanța adoptării unui stil de viață sănătos din punct de vedere al igienei, alimentației și activităților sportive.

Activități principale ale proiectului:

  1. Campanie de educație pentru sănătate „Prioritate pentru sănătate”

Campania va include o etapă practică în care tinerii vor beneficia de o informare și testare personalizată prin completarea unor teste pentru menținerea sănătății printr-o alimentație corespunzătoare privind consumul de carbohidrați, proteine, grăsimi, vitamine. Totodată, tinerii își vor putea verifica parametrii fiziologici de bază prin intrumentele medicale specifice puse la dispoziție.

  1. Workshopuri informativ-educative „Pulsul sănătății tinerilor”

În cadrul proiectului vor fi implementate 6 workshopuri în 3 instituții educaționale.

Fiecare workshop urmăreşte atât acumularea de informaţii cât şi testări practice și verificări ale parametrilor fiziologici de bază. Astfel activitatea va oferi participanţilor un cadru de a acumula noi informaţii cu un caracter aplicativ în viața de zi cu zi și va contribui la conștientizarea importanței unui stil de viață sănătos prin metode specifice educației non formale.

  1. Dezbatere publică “Sănătatea tinerilor – o prioritate pentru comunitate”

Dezbaterea este dedicată cadrelor didactice de la școli și licee din Municipiul Iași, ca persoane resursă în construcția generației tinere. Dezbaterea va reprezenta un cadru oportun de interacțiune între cadre didactice de la diferite instituții educaționale și de a facilita schimbul de know-how. Vor fi discutate dificultăți și soluții în educația pentru sănătate, vor fi identificate obiective comune de lucru pentru a susține sinergia în mediul educațional ieșean în promovarea unui stil de viață sănătos.

EuroDEMOS este o asociație de apărare a drepturilor omului, școală civică de implicare voluntară, formare și afirmare la nivel local, național și internațional a viitorilor lideri de opinie, prin intermediul programelor aplicative de interes european. EuroDEMOS„poveste de succes la nivel european (conform celei mai recente evaluări a experților de la Comisia Europeană)  are o istorie de 30 de ani acumulată prin activitate civică constantă.

Leave a Comment