Google

Salarii de 20.000 lei în ţara în care un român de rând trăieşte din 500-600 lei lunar!

Written on:iulie 28, 2015
Comments
Add One

saracie 1Salariile demnitarilor vor creşte de la 1 august, aşa cum era prevăzut în ordonanţa simplă adoptată de Guvern când Victor Ponta era în Turcia. De majorări vor beneficia preşedintele ţării, premierul, membrii Guvernului, şefii serviciilor, dar şi preşedintele ICCJ. În tot acest timp, bugetarii de rând mai aşteaptă mărirea salarială.

Guvernul Ponta nu renunţă la ordonanţa simplă. Iniţial, premierul Victor Ponta anunţase că se va emite un act normativ prin care se va amâna intrarea în vigoare a ordonanţei de creştere a salariilor bugetarilor de la 1 august, urmând ca această majorare să aibă loc odată cu noua lege a salarizării sectorului bugetar.

Pe 8 iulie, Guvernul a decis să majoreze salariile demnitarilor, prin ordonanţă simplă, anunţase Gabriel Oprea. Preşedintele Klaus Ioahnnis a precizat că, în opinia sa, este o măsură înţeleaptă.

Premierul interimar a declarat că majorarea va fi aplicată pentru 48 de funcţii de demnitari, dar nu a indicat nivelul la care vor creşte indemnizaţiile.

”Salariul se majorează, de la 1 august, pentru 48 de funcţii prin această ordonanţă”, spunea nu demult generalul doctor în drept, vicepremier, fost premier intermar, ministru al Administraţiei şi Internelor etc., şeful partidului de strânsură care obligatoriu urmăreşte interesul propriu, pardon interesul naţional, Gabriel Oprea.

Evident că preşedintele care şi-a cumpărat mai multe case din meditaţii a fost de acord cu această măsură. Klaus Iohannis a vorbit despre salarizarea demnitarilor. Acesta a spus că i se pare o intenţie înţeleaptă, având în vedere că salariul unui demnitar reflectă poziţia acestuia în stat. Dar poziţia trăitorilor de rând din acest stat cine o reflectă domnule preşedinte? Leafa în niciun caz!

Indemnizaţiile preşedintelui, prim-ministrului şi preşedinţilor celor două camere parlamentare vor fi majorate la 21.540 lei brut (15.108 lei net), remuneraţie acordată şi şefului ICCJ, iar salarizarea vicepremierului va fi fixată la 20.000 lei brut (14.024 lei net).

Miniştrii şi alte categorii de demnitari, inclusiv şefii serviciilor de informaţii, vor primi o indemnizaţie lunară de 19.055 lei brut (13.365 lei net).

În această ultimă categorie au fost incluşi şi consilierii prezidenţiali, care au rang de ministru.

Leave a Comment