FC Botoșani – CS Mioveni 5-1

FC Botoșani a zdrobit-o pe CS Mioveni în ultimul meci din play-out în acest sezon de SuperLigă, scor 5-1. Pentru Mihai Roman I, meciul cu CS Mioveni a fost ultimul din carieră. La 38 de ani a decis să se retragă, iar antrenorul Flavius Stoican i-a oferit banderola de căpitan la această partidă.

Meciul a consemnat un debut pe prima scenă a arbitrajului românesc: Alina Peșu (33 de ani), care este inclusă pe lista FIFA a României, a debutat oficial la „centru” în prima Ligă 

Ultima confruntare din play-out s-a disputat într-o atmosferă de meci demonstrativ pe „Municipalul” din Botoșani cu gazdele salvate, dar supărate că n-au prins barajul de Conference League și oaspeții retrogradați și ciuca bătăilor în play-out.

Startul partidei a fost marcat de festivități. Brigada feminină condusă de Alina Peșu, debutantă în Liga 1, a primit buchete de flori. Spectatorii i-au aplaudat la scenă deschisă pentru ultima dată pe Mihai Roman I și pe Eduard Pap.

Aflat și el la ultimul meci pe banca lui FC Botoșani, tehnicianul Flavius Stoican a lăsat treningul și s-a îmbărcat și el de gală. A fost modul său prin care a vrut să transmită că și-a îndeplinit obiectivul, salvarea de la retrogradare și se simte împlinit. S-a inspirat din povețele fostului său antrenor, Mircea Lucescu: „Mi-a spus: «Băi, băiatule, când muncești ești conectat la muncă, când ți-ai atins un obiectiv și ești mulțumit de ce ai realizat, îmbracă-te frumos! Iar eu sunt mulțumit”.

Pe teren s-a jucat decent. Victoria Botoșaniului nu a fost pusă la îndoială niciun moment. Mailat a deschis scorul repede (9), după ce s-a distrat cu cea mai slabă apărare din Liga 1. În minutul 40, când se juca deja pe ploaie, Dican a făcut 2-0 pentru gazde, cu ajutorul unei devieri a lui Șerbănică. Pe finalul primei reprize, argeșenii au reușit să înscrie primul gol din acest play-out. Puștiul Remus Guțea (16 ani) a salvat rușinea, după ce i-a driblat pe rând pe juniorul Narcis Ilas (16 ani) și pe Sadiku. Continuare în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei.