Google

S-au înmulţit hoţii!

Written on:ianuarie 8, 2014
Comments
Add One

puscarieFie că vorbim de hoţi de rang înalt care fură milioane de euro din buzunarul darnic al statului sau de găinari care iau trei pachete de ţigări dintr-un magazin, numărul hoţilor a crescut mult. Asta arată că respectul pentru lege este din ce în ce mai scăzut şi ne referim aici la toate categoriile de hoţi.

Recent poliţiştii vasluieni au mai descoperit câţiva găinari tineri. De restul hoţilor, adică de cei cu rang înalt se ocupă alţi oameni ai legii. Dar nici acolo nu e linişte!
Patru  tineri, suspecți de comiterea unor infracțiuni de furt, au fost reținuți de polițiști. Pentru doi dintre ei, instanța a emis mandate de arestare preventivă.

– În dimineaţa de 6 ianuarie a.c., poliţiştii Poliţiei oraşului Negreşti au fost sesizaţi de administratorului unei societăţi comerciale cu privire la faptul că în noaptea de 05/06.01.2014, persoane necunoscute au pătruns fără drept în magazin şi au sustras bunuri.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Negreşti au identificat principalii suspecţi în comiterea faptei ca fiind: Ş. Alexandru, de 18 ani, M.Ionuţ, de 16 ani şi un minor de 15 ani, toţi domiciliaţi în oraşul Negreşti. În noaptea respectivă, Ş. Alexandru şi minorul, în vârstă de 15 ani au întrerupt alimentarea cu energie electrică la magazin, au forţat uşa de acces şi au sustras produse alimentare şi ţigări. În acest timp, M. Ionuţ a rămas în aproprierea clădirii, asigurând „paza”.

Prejudiciul cauzat prin comiterea infracţiunii de furt este de 550 lei.

Ş. Alexandru şi minorul în vârstă de 15 ani mai sunt cercetaţi de poliţişti pentru comiterea unei infracţiuni de tâlhărie, faptă săvârşită în luna decembrie 2013. Victimă a fost lovită şi i s-a smuls telefonul mobil din mână. Faţă de cei doi suspecţi, fusese dispusă măsura preventivă de obligare de a nu părăsi localitatea.

În ziua de 7 ianuarie 2014, poliţiştii i-au prezentat pe Ş. Alexandru şi minorul în vârstă de 15 ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă.

Instanţa a emis pe numele lui Ş. Alexandru mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, iar pentru minorul de 15 ani pentru o perioadă de 15 zile, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

– În noaptea de 17/18.12.2013, V. Cosmin, de 29 ani, din sat Bursuci, comuna Epureni și cu L. Cristian, de 20 ani, din aceeași localitate, au pătruns prin escaladarea unui geam neasigurat, în incinta unei societăți comerciale din localitate. Suspecții au sustras bunuri alimentare și nealimentare, în valoare de aproximativ 3.000 lei. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Postului de Poliție Epureni, i-au identificat ca principali suspecți și au recuperat în totalitate bunurile sustrase.

În ziua de 06.01.2014, V. Cosmin a fost reținut de polițiști pe bază de ordonanță pentru 24 ore, după care, în ziua de 07.01.2014 a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunere de arestare preventivă. Față de acesta a fost dispusă măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 zile. L. Cristian este cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în stare de libertate.

Polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale a acestora.

Pentru prevenirea furturilor din societăţi comerciale este necesară asigurarea unui iluminat corespunzător pe timp de noapte a uşilor de acces în magazin!

De asemenea, înainte de închiderea magazinului trebuie controlate toate raioanele pentru a nu oferi posibilitatea unui hoţ să rămână înăuntru!

Nu păstraţi sume mari de bani în casele de marcat şi nu oferiţi informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute!

Pe timpul nopţii, magazinele trebuie să fie prevăzute cu sisteme de alarmă, să aibă închizători sigure şi grilaje, conform prevederilor Legii nr. 333/2003. Cu cât sistemul de siguranţă va fi mai sofisticat, cu atât riscul spargerii va fi diminuat!

Leave a Comment