Google

S-a spart balonul PNRR

Written on:august 31, 2021
Comments
Add One

Guvernanții nu pot atrage nici avansul și preferă să solicite o sumă mai mică.

România este depășită și de Grecia în privința Planului Național de Redresare și Reziliență. Europarlamentarul PSD Victor Negrescu dezvăluie că Guvernul solicită o sumă mult mai mică decât ar fi putut solicita ca avans din valoarea totală a PNRR, pentru că nu există proiecte care să justifice o sumă mai mare.

„Grecia a primit deja un avans de 4 miliarde de euro pentru propriul plan de redresare și reziliență. România, care are un plan de o valoare similară (29,2 miliarde de euro pentru România / 30,5 miliarde pentru Grecia), încă așteaptă și solicită un avans de doar 2 miliarde de euro.

După ce au eșuat în realizarea planului și au făcut România de râs trimițând un plan prost făcut la Bruxelles, guvernanții nu sunt capabili să gândească nici măcar o strategie pentru atragerea avansului și preferă să solicite o sumă mai mică decât ar fi putut solicita în primă instanță din valoarea totală a PNRR.

Mai mult, proiectele prevăzute spre decontare din avans nu par să existe. Spre exemplu, Imprimeria Națională a contrazis, recent, guvernanții și a transmis clar că noile cărți de identitate sunt plătite din bugetul propriu, nu din PNRR cum spuneau aceștia.

Coaliția de dreapta trebuie să explice în detaliu românilor ce vor face cu acest avans, de ce au solicitat o sumă mult mai mică decât cea posibilă și să ofere garanții privind cheltuirea banilor din PNRR prin modificarea în regim de urgență a ordonanței care reglementează PNRR”, spune Negrescu.

Premierul Florin Cîțu afirma în iulie că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ar urma să fie aprobat de Comisia Europeană în jurul datei de 15 septembrie. El a precizat că o primă tranșă de bani ar urma să vină în luna noiembrie, dar unele proiecte cuprinse în PNRR ar putea să primească inițial finanțare de la bugetul de stat, pentru a putea fi demarate. Iată așadar că s-a spart cu zgomot puternic și balonul PNRR cu care au defilat în campania electorală Iohanis, Câțu, Orban, useroplusiștii și alți mincinoși ca ei. Iar primarii liberali și cetățenii care au pus botu’ la astfel de vrăjeli vor aștepta cele 80 de miliarde euro de la Uniunea Europeană anunțate de Iohanis în toamna anului trecut la fel cum au așteptat străbunicii americanii la instalarea comuniștilor la putere după al doilea război mondial.

Leave a Comment