Google

Rușii își respectă blazonul: omoară civili, jefuiesc, violează

Written on:aprilie 6, 2022
Comments are closed

După al doilea război mondial, acum 81 de ani, mii de români din Bucovina cădeau secerați de gloanțele rușilor. Istoria se repetă. Rușii au omorât mii de civili nevinovați în Ucraina anului de grație 2022. Se repetă istoria fără ca omenirea, adică liderii lumii, să fi învățat ceva!

Povestesc bătrânii care au trăit ororile celui de-al doilea război mondial cum era cu rușii și cu nemții pe atunci. Nemții se comportau omenește, de regulă, însă rușii „eliberatori” erau porci, criminali, violatori. E vorba de cel de-al doilea război mondial. Pe unde treceau rușii rămâneau doar cadavre în urmă, case goale și nenorocire. Nemții se purtau omenește și ajutau dacă aveau posibilitatea. „Rușii umblau mereu beți și ucideau din plăcere, violau femeile întâlnite și furau tot ce le cădea în ochi. Nemții erau altfel. Omorau doar pe front, când erau obligați să împuște”, spune privind în gol tușa Marghioala. Are 95 de ani și amintirile din copilăria ei încă sunt vii. Împreună cu părinții a plecat din satul în care a văzut lumina zilei lăsând totul în urmă. A întâlnit și nemți și ruși. Pentru nemți are cuvinte de laudă, dar când pomenește de ruși, de Rusia, tresare și i se așterne groaza pe chip. „Numai cât se zvonea că umblă rușii prin sat că ne ascundeam repede în podul casei ori în beci. Era jale. Căutau femei, mâncare, băutură și erau în stare să împuște pe oricine li se opunea”, spune mai departe bătrâna.

Încerc și-i spun că astăzi e la fel în Ucraina și teama se așterne repede pe chipul ei brăzdat de cute adânci.

În urmă cu 81 de ani, la Fântâna Albă a avut loc un adevărat masacru. Astăzi în satele și orașele ucrainiene rușii omoară civili, incendiază, fură, adică fac ceea ce știu mai bine. Rușii au comis un adevărat masacru la Bucha. Au au omorât sute de civili nevinovați. Sute de cadavre au fost descoperite pe străzi. Sunt și gropi comune. Au scăzut presiunea din jurul Kievului dar au intensificat atacurile la Odesa, Mariupol și alte orașe importante din Ucraina. Rușii au părăsit orașele și satele din apropierea capitalei și ce au lăsat în urmă întrece orice imaginație.

Orașul Odesa a fost atacat, recent, cu mai multe rachete. Un incendiu uriaș a izbucnit la un depozit de combustibil. Forțele ucrainene au descoperit un adevărat masacru la Bucha, acolo unde civili nevinovați au fost uciși de soldații ruși care s-au retras. Trupele ucrainene au preluat controlul asupra întregului teritoriu al regiunii Kiev.

Soldații ruși plantează mine în timp ce se retrag. Mai multe persoane au fost ucise în bombardamentele rusești asupra orașului Harkov. Într-o declarație pe Telegram, guvernatorul Oleh Siniehubov a spus: „Seara, ocupanții au bombardat cartierul Slobidsky din Harkov. Din păcate, există morți și răniți în rândul populației civile”.

Ministerul rus al Apărării a negat afirmațiile Ucrainei potrivit cărora sute de civili au fost uciși de soldații ruși la Bucha.

Ministerul rus al Apărării a declarat că numeroasele fotografii și videoclipuri publicate de Ucraina sunt o „provocare”, susținând că toate unitățile sale au părăsit orașul cu o zi înainte.

Procurorii ucraineni care investighează posibile crime de război comise de Rusia au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului. Președintele ucrainean Volodomir Zelenski acuză Rusia că a comis un genocid în Ucraina pentru a nimici întreaga națiune.

„Da, acesta este un genocid. Eliminarea întregii națiuni și a întregului popor. Noi suntem cetățeni ai Ucrainei. Avem mai mult de 100 de naționalități. Aceasta este distrugerea și exterminarea tuturor acestor naționalități”, a declarat recent Zelenski.

Mii de români au fost uciși la Fântâna albă în urmă cu 81 de ani

Români plecați spre România din URSS, Bucovina de nord, au fost măcelăriți așa cum vedem azi pe străzile din Ucraina. Mii de victime ale genocidului sovietic au fost aruncate într-o pădure deasă din zonă. Documentele se află în arhiva fostului KGB, iar accesul în zonă a fost interzis în timpul ocupației sovietice.

La 1 aprilie 1941, aproximativ 3.000 de români pașnici, femei, copii, bătrâni, au fost mascrați la Fântâna Albă de trupele sovietice când încercau să treacă granița în România.

Incindentul de la Fântâna Albă a rămas în memorie prin atrocități, cruzimea execuțiilor și numărul mare de morți. La 26 iunie 1940, în urma pactului Ribbentrop-Molotov încheiat între Germania Nazistă și Rusia Sovietică, România a pierdut Basarabia și Bucovina de Nord, teritorii abia câștigate de țara noastră în anul 1918, după Primul Război Mondial. Practic cele două provincii românești au fost cedate URSS. Noua frontieră care a rupt din nou Bucovina a lăsat de ambele părți ale graniței familii despărțite de numai câțiva kilometri. La un an după, pe 1 aprilie 1941, 3.000 de români nevinovați, bărbați și femei, copii, sugari și bătrâni au fost măcelăriți la Fântâna Albă, de trupele sovietice, în timp ce încercau să se întoarcă la rudele și familiile lor rămase în România, de cealaltă parte a graniței.

Masacrul de la Fântâna Albă a fost pus la cale chiar de sovietici. Ei au sfătuit oamenii să plece spre graniță, pe jos, fără multe bagaje, dându-le și un termen limită. Oamenii au crezut minciunile rușilor și au plecat. Au fost așteptați la marginea pădurii și împușcați fără milă.

Fruntașul țărănist Corneliu Coposu afirma în 1990 că Rusia dintotdeauna a avut dorințe de expansiune. Cine citește cu atenție istoria vede această realitate. Fie că e vorba de Imperiul }arist, fie de URSS e totuna. Acum Rusia lui Putin urmează tradiția.

„Suntem cetățeni ai Ucrainei și nu dorim să fim supuși politicii Federației Ruse”, spun astăzi ucrainienii.

Sorry, the comment form is closed at this time.