Google

Rusia cumpără Republica Moldova cu 200 milioane euro

Written on:august 9, 2020
Comments
Add One

Criză mare, monșer! Dodon vinde Moldova la ofertă. Pentru 200 milioane euro țarul Putin ia cu tot cu granițe Republica Moldova. Guvernul roșu de la Chișințu, condus, în realtate, de Dodon și partidul său, a rămas fără bani pentru pensii și pentru salariile angajaților statului. O pensie de rând în Republica Moldova este de 70-80 de euro. Un salariu de doctor ajunge la 150 euro. Un profesor primește mai puțin de atât. Peste un milion de tineri din Moldova lucrează în țările Uniunii Europene și în Rusia. Cu banii câștigați peste hotare ținerii mai construiesc în Moldova. Se contruiește în Chișinău și-n apropiere sau în câteva orașe din Moldova, că în sate e jale. Sate întregi au rămas pustii pentru că bătrânii au murit, iar tinerii au plecat. Oficial, Moldova are vreo 4 milioane de locuitori. Practic mai sunt aproape două milioane de locuitori în țărișoara de dincolo de Prut. Industria lipsește, pentru că și sovieticii au folosit Moldova pentru agricultură, iar acum cine să construiască uzine și ce fel de uzine? Vestitele podgorii s-au înjumătățit, iar ce mai este aparține șmecherilor și nicidecum poporului de rând. Pe satele Moldovei pustiul a pus stăpânire. Acum, guvernul roșu al afaceristului Igor Dodon, cu bani și afaceri în România și-n Europa, dar declarat de partea rușilor, vinde țara lui Putin pentru 200 milioane euro. Cât vor ține acești bani? Ca să scape de tinerii care s-au întors din Occident din cauza pandemiei, Dodon plânge pe la ușile Europei. Ce să facă Dodon cu acești tineri care vor de muncă? Sunt o pacoste pentru el.

Recent Igor Dodon a mers la Moscova să parafeze afacerea privind vânzarea Moldovei. Mergând în poziție de slugă, de vânzător, Dodon s-a întâlnit cu adjunctul șefului administrației prezidențiale, Dmitri Kozak, nicidecum cu Vladimir Putin. La întâlnire s-a discutat, de ochii lumii, întregul spectru de probleme ce țin de relațiile moldo-ruse. Cel mai important aspect este însă faptul că Rusia a promis să acopere gaura din bugetul moldovean, acordându-i Chișinăului, fără niciun fel de condiții, un credit de 200 de milioane de euro.

La Moscova va sosi în viitorul apropiat vicepremierul, ministrul finanțelor al Republicii Moldova, Serghei Pușcuța, care va discuta cu omologul său rus tot ce ține de alocarea creditului de 200 de milioane de euro. Este chiar acel credit care a fost aprobat deja de Guvernul Federației Ruse, dar a fost blocat de Curtea Constituțională a Republicii Moldova, care l-a declarat ilegal.

Bugetul Moldovei are o gaură de 4.160 de milioane de lei moldovenești. „Acestea sunt chiar acele 200 de milioane de euro care nu au ajuns la Chișinău, bani pe care Moscova ni-i dădea fără niciun fel de condiții. Și UE ne acordă credite, însă în anumite condiții și în sume mult mai mici”, a spus un om de-al lui Dodon.

Continuare în ediția print a ziarului regional Informatorul Moldovei.

Leave a Comment