Google

Românii sunt sclavi și-n propria țară

Written on:mai 7, 2019
Comments
Add One

Ce să mai vorbim de sclavia din Europa? Românii sunt sclavi și-n propria țară. În România activează 75.702 de grupuri de companii controlate din străinătate, Germania, Franța și Italia ocupă primele trei locuri în topul țărilor care controlează subgrupuri de întreprinderi din România, informează Institutul Național de Statistică. Nu contează patronatul până la urmă ci salariile de mizerie pe care le dau acest patronat străin românilor și la companiile din străinătate și la cele care activează în România.

În anul 2017, au fost identificate 80.905 grupuri de întreprinderi, din care 4.910 de grupuri de întreprinderi rezidente și 75.995 de grupuri de întreprinderi multinaționale (293 controlate din interior, respectiv 75.702 controlate din străinătate). O asemenea statistică arată clar că atenția oricărui guvern necesită a fi îndreptată către românii cu afaceri mai mici sau mai mari, că străinii se descurcă singuri să facă profit în România exploatând românii și apoi să ducă profitul în țările lor.

Din totalul grupurilor de întreprinderi identificate pe plan național, 4.190 erau rezidente, peste 6% din total grupuri, dintre acestea peste 95% fiind constituite din două sau trei unități legale. Cea mai mare parte a grupurilor de întreprinderi din România activează în comerț. Continuare în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei, singurul ziar din Moldova care apare în toate județele Moldovei și-n Republica Moldova.

Leave a Comment