Recensământul de anul trecut arată că România se depopulează nicidecum că Biserica Ortdoxă ar fi primit o lovitură.

Grija oamenilor politici din 1990 și până acum a fost fuga de …griji pentru popor ca să aibă timp doar pentru “afacerile” lor. Lipsa locurilor de muncă, vânzarea resurselor țării, sub titlul de privatizare, furtul banilor din bănci, alături de alte “vrăji” ale politicienilor din ultimele 3 decenii au alungat românii spre alte zări. Mulți investesc încă în România în speranța că se vor întoarce măcar la bătrânețe. Aproape în toate satele și orașele patriei apar case noi construite cu bani câștigați în străinătate. Asta înseamnă că mulți, din milioanele de români care muncesc și trăiesc acum în străinătate, încă mai au speranțe la o situație normală în România.

Cam așa se traduc cifrele recensământului date publicității recent. Cei care au dorit să facă o știre senzațională din aceste date au spus că Biserica Ortodoxă a pierdut nu știu câți membri. E un fals de la cap la coadă.

“Lăsați BISERICA ORTODOXĂ în seama celui care și-a dat viața pentru ea, noi să avem grijă de mântuirea sufletelor noastre și să facem faptele credinței!”.

– “Din porunci Mă veți cunoaște”! (Sf. Evanghelie).

– “Cel ce Mă iubește păzește poruncile Mele”.(Sf. Evanghelie).

– Mucenicia și mărturisirea credinței, sunt date prin puterea Duhului Sfânt, nu de la noi, zice Domnul: „Nu vă grijiți ce veți răspunde, Duhul Sfânt vă va da vouă minte și înțelepciune ce să răspundeți”. (Sf.Evanghelie). Acestea sunt câteva argumente ale preotului îndrăgit de mulți români care acum slujește la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași.

Continuă încercările de a destabiliza Biserica

Politica globalistă, neomarxistă are ca principiu de bază desființarea tuturor organizațiilor cetățenești care au puterea de a influența mase mari de oameni. “Panică sau frustrare? S-au temut de frică unde nu era frică. (Psalmii).

Fie Doamne mila Ta spre noi, cât am nădăjduit și noi întru Tine. (Doxologia).

Nu te teme turmă mică, Domnul a binevoit întru tine, porțile iadului nu vor birui biserica în veacul veacului”, argumentează preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni.

“Ne întrebăm:

– Cât este informare?

– Cât este dezinformare?

– Cât este panică și frică?

– Cât este manipulare sau apocalipsă?

– Iată materialul buclucaș și panicard:

“România a pierdut peste un milion de locuitori de la ultimul recensământ, adică peste 5% din populație, potrivit datelor provizorii anunțate de INS. Iar odată cu scăderea populației, a scăzut și numărul credincioșilor din România. Populația rezidentă este de puțin peste 19,53 milioane de persoane în anul 2022. Dintre aceștia, doar 16 milioane și-au declarat religia. 85,3% dintre persoane sunt de religie Ortodoxă, 4,5% romano-catolici, 3,0% de religie reformată, 2,5% penticostali.

Cea mai mare scădere s-a înregistrat în numărul ortodocșilor. De la peste 16,3 milioane în 2011, acum sub 14 milioane de persoane au declarat că sunt de religie ortodoxă – cu 2,3 milioane mai puțin, în 10 ani”. (știrile Pro-Tv).

Dragi creștini și români, dacă nu primeam numeroase mesaje cu tendință apocaliptică, nu mi-ar fi stârnit curiozitatea de a mă opri asupra recensământului prezentat de media-tv, care ne arată dezastrul cu care se confruntă Biserica Ortodoxă, pierzând peste două milioane de credincioși în zece ani de democrație multiculturalistă.

Spune chiar Mântuitorul Iisus Hristos:

“Cine nu mărturisește despre Mine și nu îsi pune sufletul pentru Evanghelia Mea, în neamul acesta desfrânat și păcătos și Eu mă voi rușina de ei în slava Tatălui când voi fi cu sfinții îngeri”. (Sf. Evanghelie).

Mi-am propus, ca simplă idee, să demitizăm apocaliptica necredința a poporului român după 32 de ani de democrație înțeleasă de fiecare după baricada lui.

Unii ultra pesimiști și puțin credincioși sau panicarzi care se hrănesc veșnic din scenarii apocaliptice, satanisme, bârfe ieftine, închipuiri, supoziții, zvonuri inventate, tot felul de curente bolnave, ca niște varice de suprafață, pe Trupul Ortodoxiei sau prezenți ca niște negi benigni, inactivi, care doar fac panică și zgomot din nimic, să isterizeze și să agite masele Ortodoxe sănătoase, de la viața normală și firească, spre teamă, panică, neliniște și neîncredere în Dumnezeu și Pronia Sa mântuitoare, răspândesc mereu otrava demonică a dezbinării.

Zice Hristos: “Ai cui duh sunteți”? (Sf. Evanghelie).

Mare păcat, că nu luăm aminte la cea mai simplă expresie teologică și divină spusă chiar de însuși Domnul Iisus Hristos:

“Oare nu știți că și perii capului vostru sunt numărați?

Nu știți oare că fără voia lui Dumnezeu, nu se mișcă un fir de păr din capul vostru”? (Sf. Evanghelie).

Atunci întreb: Ce dacă sunt mai mulți credincioși penticostali cu niște mii în plus?

Sunt atâtea cauze care favorizează cifra. E vorba de ajutorul financiar și material constant, mai ales în familiile sărace, vulnerabile și foarte sărace ori familii cu viziuni și interese pe termen scurt: <<să- mi fie bine>>, lipsa de interes material câstigat prin muncă, alegerea filantropiei gratuite, nemuncite, <<dacă pică gratis de ce să ostenesc din greu și să trudesc cinstit>>?

Lipsa de cultură religioasă. <<Toate credințele sunt bune, vorbesc de Dumnezeu, …care-i problema ?>>, spun unii.

 O cauză aproape comună peste tot în România, filantropie peste filantropie, numai <<hai la noi, că aici este adevărul>>.

Adevărul este unul singur: Iisus Hristos și Evanghelia Sa.

“A suflat asupra lor Duh Sfânt, zicândule: Mergând învățați toate neamurile, toate câte v-am spus Eu vouă”. Nimic inventat de noi, se subînțelege la ce mă refer.

Alte argument se referă la:

– Perseverența sistematică de prozelitism prin agasarea cu Biblia, despre adevăratul <<adevăr>>.

– Se poate frate lesne propovădui Evanghelia lui Iisus în atâtea state necreștine, islam, budism, hinduism, taoism, iudaism, ateism, dacă tot este dorință și iubire pentru mântuirea aproapelui, nu în România Ortodoxă de sute de ani de la Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat și consider că deja am explicat totul cu aceasta.

– Obligația anuală de a converti o persoană din mediul social, la doctrina penticostală, prezentându-i avantajele noului drum spiritual, lucru cerut ca experiență practică oricărui adept penticostal cunoscător de Biblie și matur în ale credinței lui.

– Un alt factor al numărului mare de credincioși penticostali, lăudabil ca lucrare, este demografia mai responsabilă cu familii mai numeroase și mulți prunci, față de mulți ortodocși ai noștri care în locul unui urmaș, au decis, viața boemă, modernă, metodele antiprocreere din varii scuze sau motive strict personale sau varianta unei vieți sigure, singuri ori a unui animăluț de companie, la fel, fiecare decide ce dorește să facă cu viața sa personală.

Este o rușine să faci prozelitism biblic într-o țară total Ortodoxă ca gândire generală. Cum se simte un ortodox penticostalizat, hulind Crucea, icoana, Sfinții și Biserica, când el înainte nu știa “Crezul”, de credință, iar acuma este mare pastor sau prozelit?

Hai să fim onorabili și să ne respectăm istoria, credința, Biblia și Ethosul românesc lăsat nouă de strămoși și eroii neamului în două mii de ani de Creștinism Ortodox românesc, să nu mai facem pe snobii și filozofii. Continuare în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei.