Google

Regal folcloric la Vaslui

Written on:august 1, 2015
Comments are closed

vaslui hora din strabuni 5 aug 2015 010 net puiuTradiţii din toate colţurile lumii văd zilele acestea vasluienii la Teatrul de vară din oraşul reşedinţă de judeţ. Un adevărat regal folcloric a debutat vineri începând cu ora 18,00.

Hora din străbuni este o manifestare de excepţie pentru Vaslui şi pentru întreaga zonă. Ansambluri folclorice din toate colţurile lumii concertează timp de cinci zile la Vaslui. Interesant de precizat este faptul că judeţul se prezintă excepţional din punct de vedere al folclorului tradiţional. Multe comunităţi locale au trimis ansamblurile folclorice să concerteze la Vaslui. Nu o dată am spus că această zonă are tradiţii deosebit de frumoase. Iată că acum prin grija Primăriei Vaslui acestea sunt puse în valoare. Surpriza paradei ansamblurilor folclorice a fost prezenţa în costum popular a primarului de la Vetrişoaia. Ca un adevărat gospodar, aşa cum se prezentau şi străbunii noştri, primarul Vasile Puiu a însoţit ansamblul Floricică de pe Prut îmbrăcat în costum popular.

Meritul acestul regal folcloric îi aprţine primarului municipiului Vaslui, ing. Vasile Pavăl, care a reuşit astfel să ducă în lume Vasluiul anului 2015, un oraş din ce în ce mai modern, confortabil pentru localnici şi primitor cu oaspeţii.

Hora din străbuni a debutat cu o paradă excepţională a ansamblurilor participante. Următorul moment a însemnat prezentare succintă a fiecărui ansamblu. Cei prezenţi în moderna Piaţă Civică a municipiului Vaslui au fost deosebit de încântaţi. Regalul folcloric de la Vaslui se desfăşoară timp de cinci zile.

Sorry, the comment form is closed at this time.