Google

Rednic a început cu stângul pe banca ieșenilor

Written on:februarie 12, 2020
Comments
Add One

Sepsi a câștigat pe teren propriu, în fața a 2.700 de fani, cu 1-0 în fața Poli Iași. Elevii lui Leo Grozavu sunt la 5 puncte de play-off. A fost o zi însorită de iarnă la Sfântu Gheorghe, numai bună pentru fotbal.

Andrei Cristea era să le strice, în minutul 6, sărbătoarea fanilor din Sfântu Gheorghe. Șansa poartă numele lui Niczuly, care a respins mingea expediată de ieșean. Ștefănescu a avut poarta-n față, în minutul 7, dar a venit și timpul portarului Politehnicii să se remarce. Ieșenii s-au lăsat „citiți” de formația Sepsi și astfel gazdele au reușit să „toace” apărarea adormită a moldovenilor. Atacanții gazdelor au încercat pe toate căile să pătrundă în careu și să spargă zidul defensiv imaginat de Rednic. Pericolul principal a fost slovacul Pavol Safranko! Este jucătorul cel mai bun al gazdelor, fapt confirmat și-n meciul trecut. Safranko a încercat și-n meciul cu ieșenii să marcheze. Atacantul de 25 de ani are golul în gheată, în minutul 29. Un șut din întoarcere de la 16 metri, dar Târnovanu e la post. Covăsnenii nu renunță, iar Leo Grozavu are pulsul crescut. Cu căciula trasă pe ochi, nu-i vine să creadă ce ratare monumentală a avut Gal-Andrezly în minutul 39. Lovește balonul cu capul din cădere, de la 6 metri, dar nu e gol. Gazdele au avut 11 ocazii de gol, în timp ce ieșenii și-au creat doar 3 oportunități

Startul reprizei secunde le aparține din nou moldovenilor. De data asta Breeveld trage din 3 metri în portar! Scăpând cu fața curată, gazdele ambalează iar motoarele. Golul pică la o fază ciudată. Ștefănescu îi pasează lui Lorand Fulop care șutează slab, Târnovanu respinge ca un începător în fața porții, de unde Safranko produce explozia de bucurie pe Municipalul din Sfântu Gheorghe: 1-0!

Stilul Leo Grozavu lovește din nou. Specialitatea casei. Așa a bătut-o și pe Dinamo, cu goluri în minutele 76 și 79, așa a fost și cu Chindia, reușite în 77 și 86. I-a mers și-acum, Safranko e erou la Sf. Gheorghe.

Leave a Comment