Google

REALIZĂRI ȘI OPORTUNITĂȚI EUROPENE

Written on:mai 11, 2020
Comments
Add One

Rubrica săptămânală oferită de Asociația EuroDEMOS

“Reporting Democracy” invită jurnaliștii să își trimită ideile despre modul în care criza Covid-19 reformează politica și societatea din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Propunerile de succes vor primi o subvenție între 500 și 2.500 de euro.

Niciun aspect al vieții nu a fost lăsat neatins de pandemie. Lumea așa cum o știm – dincolo de ferestrele și ecranele noastre – a fost transformată. Jurnaliștii, prin înscrierea în apel, vor susține o analiză originală prin care să explice ce se întâmplă cu adevărat în culise.

Aceștia trebuie să aibă în vedere următoarele:

  • cum a intensificat criza inegalității și a pus mai mult efort pe democrațiile din regiune?
  • care a fost impactul asupra drepturilor omului și a statului de drept?
  • se poate extrage vreo speranță din acțiunile întreprinse de anumite persoane și instituții în timpul acestei crize?

Dacă aveți idei interesante pentru abordarea consecințelor politice și sociale ale crizei prin materialele dumneavoastra, puteți să solicitați un grant.

Apelul se adresează atât jurnaliștilor freelancer, cât și celor angajați din Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Grecia, Polonia, România, Slovacia, Ungaria, Moldova, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Albania, Kosovo, Muntenegru și Macedonia de Nord.

Fiecare journalist poate trimite o singură cerere. Candidații de succes vor fi informați în termen de două săptămâni de la depunerea cererilor.

Evaluările proiectelor vor fi realizate din două în două săptămâni, iar prima evaluare va avea loc pe 15 mai 2020.

Apelul este cu depunere continuă.

Aplicatia poate fi accesata la: https://balkaninsight.com/reporting-democracy/call-for-journalists-coronavirus-story-grants/

Leave a Comment