Google

REALIZĂRI ȘI OPORTUNITĂȚI EUROPENE

Written on:aprilie 21, 2020
Comments
Add One

Rubrica săptămânală oferită de Asociația EuroDEMOS

Comitetul European al Regiunilor a lansat apelul pentru selectarea tinerilor politicieni aleși (Young Elected Politicians – YEP) motivați pentru programul 2020.

Termenul de depunere al aplicațiilor este: 31 mai 2020.

Evenimentul din cadrul acestui apel este inclus în Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor, care va avea loc la Bruxelles în perioada 12-15 octombrie 2020. În cadrul programului Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor, tinerii politicieni aleși vor avea un program specific adaptat pentru fiecare dintre cele trei teme ale acestui apel: politica europeană de coeziune, acordul ecologic – Europa verde și viitorul Europei.

Tinerii politicieni aleși sunt invitați să selecteze o temă. Aceștia trebuie să demonstreze cunoștințe și angajament direct față de subiectul ales.

Solicitanții trebuie să fie disponibili pentru a călători la Bruxelles pentru Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor, în perioada 12-15 octombrie 2020 inclusiv și trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • Să dețină un mandat democratic ca politician ales la nivel regional sau local într-un stat membru al Uniunii Europene;
  • Vârsta cel mult 40 de ani în prima zi a primului eveniment la care vor participa în cadrul programului YEP;
  • Să nu dețină un mandat ca membru al CoR (Comitetul Regiunilor) sau supleant;
  • Un nivel bun de engleză (deoarece unele evenimente vor avea loc doar în limba engleză);
  • Să completeze formularul și să îl depună până cel târziu duminică, 31 mai.

De ce ar trebui să aplici?

Programul Tinerilor Politicieni Aleși (YEPs) este o rețea de politicieni cu vârsta mai mică de 40 de ani și care au un mandat la nivel regional sau local în UE.

Programul oferă posibilitatea de a realiza schimb de bune practici între politicienii locali și regionali din UE, conectarea cu alți tineri politicieni din UE, aleși la nivel local, național și european; cunoașterea și înțelegerea oportunităților oferite de Uniunea Europeană pentru zonele locale și regionale; exprimarea în numele și pentru regiunile și municipalitățile UE; conturarea profilului în cercurile europene.

Rezultatul cererilor

Candidații vor fi informați cu privire la rezultatele selecției prin email.

Pentru a aplica, este necesar să completați formularul, să selectați tema care vă interesează și –  foarte important – să vă asigurați că sunteți disponibil pentru a călători la Bruxelles în perioada Săptămânii Europene a Regiunilor și a Orașelor. Detalii pe emailul: eurodemos@yahoo.com.

Leave a Comment