A mai fost unul Stalin care a dus un război de cucerire făcând Rusia mare, pe care a numit-o URSS, pentru că Rusia era numele de pe timpul țarului, deci era nociv pentru dezvoltarea multilaterală a societății socialiste. Ei și ce? Uniunea lui Stalin s-a rispit, în mare parte, Stalin a murit ca orice trăitor pe pământ, fără să fie menționat în istorie ca erou. Acum e Putin care vrea cu tot dinadinsul să fie menționat în istorie pentru că a refăcut URSS ori Rusia mare. Va muri și Putin, deja are 70 de ani, iar imperiul pe care vrea să-l facă se va risipi. Cine a învățat nimic din istorie riscă s-o repete! Istoria se repetă.

Un actor grăbit este cea mai cunoscută persoană a momentului. Actorul grăbit să se „chivernisească” politic și financiar, Volodomir Zelenski, de altfel un actor de nivel foarte mic, în realitate, a prins potul cel mare după ce a fost pus președinte al Ucrainei. Ucraina era și, probabil, mai este folosită pentru cercetări medicale, are multe resurse care „necesită” a fi exploatate, deci de aici vine marele interes al Europei și Americii.

Rusia, ca de obicei, caută să-și crească teritoriul. Problema e că ditamai „aliotmanul” rusesc s-a împiedicat de-un ciot. Mare bucurie pe actorul grăbit aflat la conducerea Ucrainei, din greșeală, evident. Totuși e foarte posibil ca bucuria să se transforme în scârbă. S-a dus recent la Washington. S-a dus îmbrăcat ca un actor, evident, că doar joacă rolul vieții sale. Unii congresmeni americani au refuzat să se lase impresionați de ținuta golănească a lui Zelenski. Ba chiar s-au arătat revoltați și au spus că-i cumpărau ei un costum și o cravată dacă li se spunea că duce lipsă bietul actor „războinic”. S-a întâlnit cu Biden și i-a promis că pune la dispoziție Ucraina pentru tot ce vor americanii dacă îl ajută să intre și el în cărțile de istorie. Cert este, așadar, că ambii combatanți luptă pentru câteva rânduri în cărțile de istorie. Putin vrea să fie menționat că a refăcut URSS, iar Zelenski că a ținut piept ursului de la răsărit.

E clar că războiul din Ucraina se duce în afara principiilor unui război. Până și războiul are niște reguli. Cum să omori oameni pașnici? Războiul modern înseamnă luptă pe linia frontului. Cum să te lupți cu civilii? Ce războinic mai este acela? Continuare în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei.