Google

Răscoala corupţilor şi „domnii” din sistemul administraţiei publice

Written on:iunie 22, 2015
Comments
Add One

catuse-si-dolariLa Protecţia Consumatorilor Vaslui sesizările nu sunt luate-n seamă, „profesioniştii” de aici nici măcar nu răspund oficial reclamaţiilor. Dar ştiu aceste slugi politice să dea amenzi de mii de lei unor magazine mici din mediul rural pe motive închipuite de ei. Dacă aceste magazine ar fi plătit „tributul” nu ar mai fi luat amendă.

România nu are decât vreo două-trei drumuri naţionale modernizate, pe care se circulă bine, restul drumurilor naţionale fiind numai gropi, ba chiar există în ţara noastră un drum naţional de pământ, situaţie unicat în Europa de astăzi. Din cauza corupţiei generalizate ţara noastră are toate şansele să piardă 700 milioane euro, bani europeni destinaţi modernizării drumurilor naţionale. Aici au contribuit din plin slugile politice aflate în funcţii de răspundere dar şi firmele de casă ale partidelor politice. Unii au cerut şpagă prea mare, ceilalţi au dat şi nu mai sunt bani pentru a se finaliza în termenele stabilite anumite investiţii de infrastructură.

În acelaşi timp, aleşii poporului, mulţi la număr, câtă frunză şi iarbă, votează legi pentru a se proteja de mâna lungă a Justiţiei. Iar premierul cu al său Guvern foarte stufos are grija „investitorilor strategici” cum ar fi Rompetrol şi alţii păgubind statul român, adică pe cei mulţi şi…, cu sute de milioane euro.

Se cruceşte Europa şi lumea-ntreagă unde mai încape atâta corupţie în România! Peste corupţie România se mai poate lăuda şi cu cei mai proşti funcţionari ai statului, probabil, din lume. Avem şi câteva exemple. La un serviciu public local de evidenţă a persoanei, dintr-un oraş reşedinţă de judeţ, o individă cu pretenţii de funcţionar public dă o replică de ţaţă, în niciun caz de funcţionar aflat în slujba comunităţii. Merge o doamnă să depună actele pentru eliberarea cărţii de identitate. Pentru că informaţiile nu sunt complete pe siteul serviciului respectiv, doamnei îi lipsesc nişte acte necesare. Ţaţa îi răspunde pe un ton răstit că nu are toate actele şi îi spune să se reprogrameze, dar nu după amiaza ci dimineaţa că aşa vrea ea. Respectiva personaă îi spune că este la serviciu dimineaţa. Dar ţaţa nu se lasă. Şi dă o replică de individă nesatisfăcută: „Ce mă interesează pe mine serviciile voastre!” Iată aşa, dragi cititori, se comportă funcţionarii statului român plătiţi destul de gras din banii tuturor. Menţionăm aici faptul că persoana în cauză, care a „beneficiat” de un astfel de tratament, este angajata statului român şi lună de lună plăteşte toate taxele şi impozitele stabilite prin lege. Când apelezi la un serviciu cu plată însă nişte ţaţe cu mentalitate de slugă te trimit la plimbare de parcă ar fi cerut cineva ceva de pomană. Mai mizerabil de atât se poate? Ştiu că o să spuneţi că se poate.

Alt exemplu îl avem de la Protecţia Consumatorilor Vaslui. În satul Grumezoaia mulţi gospodari au telefon fix pentru că nu este semnal de telefonie mobilă. Operatorul de telefonie fixă nu-şi face treaba şi oamenii nu pot vorbi la telefoane zile la rând. Unii au făcut sesizări la furnizorul de telefonie şi la Protecţia Consumatorilor Vaslui. Dacă la firma de telefonie era de aşteptat să nu rezolve situaţia pentru că scopul acestora este numai să încaseze banii oamenilor, de la Protecţia Consumatorilor Vaslu reclamanţii se aşteptau la alt comportament, adică legal. Culmea e că slugile politice din această instituţie publică au tupeul să nu respecte legea. Reclamaţiile oamenilor au rămas fără vreun răspuns în scris, aşa cum prevede legea, iar problema lor e nerezolvată. Oameni buni ce-i de făcut cu atâţia tâmpiţi aşezaţi în fotolii de funcţionari publici?

Interesant este că Protecţia Consumatorilor Vaslui are timp să-şi „dea cu părerea” despre subiecte mult prea complexe pentru comisarii care au ajuns acolo pe criterii de slugărnicie politică şi nepotism. Fiţi atenţi şi vă minunaţi ce activitate „complexă” au cei de la Protecţia Consumtorilor Vaslui! Recent un individ, care ocupă funcţia de comisar şef adjunct (sigur a lipit bine afişe electorale!), pe numele lui de „scenă” politică Constantin Vasilache, şi-a „dat cu părerea” pe un subiect care-l depăşeşte cu totul: Protejarea sănătăţii copiilor-condiţie primordială a stării sănătăţii naţiei. Să fim serioşi! Sănătatea copiilor şi a naţiei va fi protejată de acest cetăţean şi tocmai la Vaslui!

Iată aşadar cu ce se ocupă nişte slugoi politici din instituţiile statului român! Iar omul de rând plăteşte taxe şi impozite ca aceşti semianalfabeţi buni lipitori de afişe electorale să trăiască pe picior mare.

Suntem unicat în Europa prin corupţie şi prin „profesioniştii” din instituţiile publice? Suntem. Iar corupţii şi semianalfabeţii din instituţiile statului român, fie că sunt aleşi, fie că sunt numiţi, fac front comun ca să se ascundă de braţul lung al Justiţiei. (E. BOGDAN)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: