Google

Rafinăria Oneşti se duce la fier vechi şi mii de oameni sunt condamnaţi la foame

Written on:februarie 27, 2015
Comments
Add One

Mafioţii „democraţiei” româneşti, moşită de politrucul Iliescu, omu’ care a chemat minerii la Bucureşti pentru a-i „linişti” pe cei cu aere occidentale, iar băieţii lui Cozma şi-au făcut bine treaba ucigând destui protestatari, au reuşit performanţa de a mai trimite o platformă industrială la fier vechi. Desfiinţarea Rafinăriei Oneşti condamnă la foame mii de cetăţeni.

primar Onesti Laurentiu Neghina netUn orăşel de munte construit, în mare parte de regimul comunist, prin anii ’60-’70, graţie rezervelor de petrol din zonă e dărâmat de regimul democratic. De ani buni Oneştiul trăieşte prin rafinăria care acum va ajunge la fier vechi. Blocuri dărăpănate, o stradă principală plină, mai mereu, de gropi, că primarul care a condus mulţi ani administraţia locală avea alte preocupări, câteva clădiri mai noi, dar tot neîngrijite, cam aşa arată Oneştiul în pragul celei mai mari lovituri pe care o încasează. Cândva un orăşel de munte înfloritor, cu platforme industriale, cu mii de muncitori, Oneştiul de astăzi numai reprezintă nici măcar o palidă umbră a ceea ce a fost. Un scriitor al locului ilustra într-un roman deosebit creşterea şi dezvoltarea oraşului. Acum va trebui să scrie despre ruina în care a ajuns acest orăşel.

Ani la rând, prea mulţi ani, Oneştiul a fost condus de primarul Emil Lemnaru. Omu’ devenise un fel de baron local. În 2012 oneştenii l-au schimbat că erau sătui de „manevrele” acestuia. Se pare că n-au nimerit şi au ales în 2012 tusea în locul junghiului. Dar asta-i soarta!

Revenind la crima care se petrece acum, nici Guvernul social democrat condus de Victor Ponta, nici primarul ales în 2012 nu văd şi nici n-aud. Poate să moară oraşul că ei au cu totul alte ocupaţii. Pe platforma RAFO Oneşti lucrau mii de oameni cândva, apoi întreprinderea a fost privatizată că statul român e prost administrator, aşa se spune mereu. Rezultatul este cel anticipat de unii chiar de pe timpul „eminentului” premier Adrian Năstase. Platforma industrială ajunge la fier vechi după ce şi-a încetat mai demult activitatea. Cine pierde? Dar pe cine mai interesează cine pierde?

Detalii pe acest subiect citiţi în ediţia tipărită a ziarului regional INFORMATORUL Moldovei.

Leave a Comment