Google

Puterile mondiale pun președinți și premieri încălcând statul de drept

Written on:iunie 15, 2019
Comments
Add One

Moldova a fost cotropită

Cine mai are timp să numere de câte ori a fost vândută Moldova? Recent, exact ca într-un banc prost, un american, un rus și un așa zis european au hotărât, stând ei la o discuție, că e bine să pună premier în Republica Moldova pe Maia Sandu. Au încălcat hotărârile Curții Constituționale, au încălcat votul popular, însă rusul voia Cuiul lui Pepelea (Moldova să rămână în sfera lui de influență), iar americanul voia să știe că rămâne cu destulă influență în România. Europeanul era pe dinafară. Toți au obținut ce au vrut. A fost o reîmpărțire a sferelor de influență. Istoria se repetă.

Cât privește pe tanti asta, femeia are probleme serioase la „mansdardă“, dar ce mai contează? }ine corupția în gură de parcă-i căpiată. Interesant de văzut este dacă moldovenii care mai trăiesc în Republica Moldova, feferalizată sau nu, vor mânca doar corupție sau vor cere și pâine. Cu pâinea e cam greu, pentru că Moldova trăiește de ani buni grație banilor nerambursabili pe care-i primește de la Uniunea Europeană și din partea României. Rusul doar promite. Ca de obicei. Marea problemă e că Moldova a fost iar vândută de România trădătorului Iohanis. Până la urmă și „eminențele“ regale, cu sprijinul „marilor“ politicieni ai timpurilor interbelice, au vândut rușilor regiunea de dincolo de Prut. Așa că trădarea lui Iohanis e mai mică și poate fi iertat.

Trecând la o notă mai serioasă, e bine de menționat că zilele acestea s-a scris o pagină din istoria României moderne. Moldova a fost iar luată de ruși cu acordul americanilor.

Să vedem care-i situația reală din Moldova recent ocupată de ruși. O pensie obișnuită ajunge la 70 euro lunar, circa 1.200 lei moldovenești, iar o pâine costă 5 lei moldovenești. Un kilogram de carne costă 100 lei moldovenești, adică mai mult de 25 lei românești. Gazul metan, energia electrică, apa, toate sunt mai scumpe dectâ în România. Totodată, Republica Moldova e cât două județe românești și nu dispune de rezerve naturale ce ar putea fi vândute ca să aibă bani măcar de funcționare. Asta e situația reală. Rusul doar promite și atât, iar Europa va mai da, probabil, ceva, dar mult prea puțin în raport cu nevoile micuței țări. Așadar, foametea și dezastrul s-au abătut asupra Republicii Moldova.

Sluga Igor Dodon, ocupant al fotoliului de președinte, a spus foarte clar că acceptă orice condiție a rusului. Discuțiile secrete care au devenit publice nu demult au arătat clar că Dodon urmărește doar interesele sale și l-a sprijinit pe rus atât timp cât i-a finanțat partidul cu sume consistente. E un moment istoric pentru România și, culmea, în fruntea țării e un individ vândut străinilor. Cam așa spune și istoria cu mici excepții.

Dacă semnezi, rușii îți vor închide dosarele

Recent au fost făcute publice înregistrări video unde se vede clar că președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu președintele PDM Vlad Plahotniuc în mijlocul furtunii politice și l-ar fi șantajat. Igor Dodon îi cere liderul PDM să semnze un acord separat în prezența ambasadorului Federației Ruse și care să nu fie făcut public, care mai spune că în acest acord se punea miza pe federalizarea Transnistriei. În același timp urma să fie semnat un alt acord între Zinaida Greceanîi și Vlad Plahotniuc care să fie făcut public. Interesant este că la ședința Parlamentului convocată de Blocul ACUM și fracțiunea PSRM au participat președintele Igor Dodon și ambasadorii Rusiei și Statelor Unite în Republica Moldova.

O analiză amplă citiți în ediția print a ziarului regional Informatorul Moldovei.

Leave a Comment