Google

Proteste la sediile PNL, USR PLUS şi Guvern: Marşul pomanagiilor împotriva neoliberalismului

Written on:februarie 21, 2021
Comments
Add One

Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi a organizatm recent un protest în Bucureşti pentru apărarea gratuităţii la călătoriile cu trenul. Protestatarii au pichetat sediile PNL, USR PLUS şi Guvernului. Evenimentul intitulat Marşul pomanagiilor împotriva neoliberalismului a avut loc pe 20 februarie la Bucureşti. Protestatarii s-au întâlnit în faţa sediului USR de pe Şoseaua Pavel D. Kiseleff. S-au organizat pichete şi la sediul PNL de pe Bulevardul Aviatorilor. Apoi au plecat spre Piaţa Victoriei.

”Organizatorii protestului insistă că măsurile de austeritate lovesc în cei mai vulnerabili dintre tineri şi că Guvernul sacrifică accesul la mobilitate al studenţilor în jocurile politice la care ia parte. Aceştia se opun, de asemenea, posibilelor soluţii de compromis prin care politicienii încearcă să tempereze reacţiile venite din partea tinerilor în ultimele zile”, au mai transmis studenţii.

Şi alte organizaţii ale studenţilor au protestat faţă de decizia Guvernului de a limita călătoriile studenţilor cu trenul.

Dialogul surzilor: Fenomenalul Câțu vorbește de ideologie iar studenții cer să aibă acces la sutdii

Studenții au participat recent la o întâlnire cu reprezentanții Guvernului. În cadrul discuțiilor organizația studenților a susținut argumentele deja exprimate pe diferite canale și la diferite ședințe în favoarea menținerii dreptului studenților de a beneficia de gratuitate la transportulferoviar, pornind de la nevoile studenților și punctând inclusiv avantajele aduse CFR Călători.

Cu toate acestea, fenomenalul Câțu s-a poziționat ferm împotriva gratuității studenților la transportul feroviar, invocând considerente ideologice.

Studenții se declară profund indignați de faptul că reprezentanții Guvernului nu au acceptat nici măcar extinderea limitei de vârstă sau asigurarea gratuității de la domiciliu la centrul universitar. Studenții mai spun că vor continua demersurile la Parlament și speră că partidele politice își vor respecta angajamentele date.

Leave a Comment