Google

Primari de nota 20! – La Negrești e beznă iar comuna Vulturești se întoarce în paragină

Written on:mai 4, 2022
Comments are closed

O zonă traversată de drum național stă în beznă și-n paragină pentru că astea sunt soluțiile eminențelor cenușii de la conducerea unităților administrativ teritoriale.

Singura localitate în beznă din România, probabil, este în județul Vaslui. Administrarea impecabilă și calitățile deosebite ale primarului Cristinel de la Negrești țin în beznă cel mai amărât oraș din România, care de fapt este mai mic și mai sărac decât multe comune. Are statut de oraș? Are.

Mergând pe naționalul spre Roman-județul Neamț, care se intersectează pe raza comunei Vulturești cu naționalul spre Iași, călătorul trece prin câteva sate mai răsărite, cu drumuri asfaltate, cu gaz metan, unde valoarea terenurilor și proprietăților a crescut semnificativ datorită investițiilor publice. E încântător să vezi localități „ca afară” în Moldova și-n special în județul Vaslui, despre care se spune că este sărac. Am scris de nenumărate ori despre eforturile aleșilor locali din acest județ pentru a dezvolta comunitățile, în așa fel încât gospodarii de aici să trăiască în condiții normale. Sunt însă și excepții, adică primari care-s buni doar de minciuni aruncate în campaniile electorale, că-n rest bate vântul împrejur.

La Negrești, adică în „metropola” Negrești, noaptea îți bagi degetele în ochi de întuneric ce este. Așa se trăiește în secolul 21. E voia primarului Cristinel Rusu, care a promis, alături de cel mai tare ministru din toate timpurile și până azi, Nelu Tătaru, că la Negrești va curge lapte și miere dacă vor alege culoarea galbenă. Lăsând gluma la o parte, situația este foarte gravă la Negrești. Până și în cea mai mică comună din județul Vaslui ori în cel mai amărât sat găsești cel puțin câteva becuri aprinse noaptea ca oamenii să nu-și rupă gâturile mergând spre case, dar la Negrești iluminatul este interzis. Să mai spunem că întunericul favorizează infractorii? Am încercat să aflăm care-i poziția primăriei, dar primarul Cristinel este prea sus și cum să vorbească el cu norodul? Bine că și-a „tras” neamurile și prietenii aproape că-n rest ce mai contează?

La Negrești centrul orașului este luminat noaptea doar de reclamele de la niște magazine, iar mersul cu mașina prin oraș e o adevărată aventură.

Ce se mai vede prin orașul Negrești? Aceeași paragină aproape de centru pe care toți candidații la toate alegerile, care au vrut să obțină voturile negreștenilor, au promis că o vor face funcțională. Este vorba de spitalul orășenesc. E o construcție relativ nouă. Spitalul orășenesc Negrești a fost dotat și activitatea se desfășura la parametri normali până să vină Boc la putere. Atunci era la PDL, adică portocaliu, iar acum este fruntaș liberal, adică galben. Am spus asta ca să vedeți că cine se aseamănă se adună. Un fruntaș liberal a trimis în paragină spitalul de la Negrești lăsând zeci de mii de oameni, din toată zona, fără asistență medicală de specialitate. Un alt fruntaș liberal, pe plan local, continuă ceea ce a început șeful său. Lasă în părăsire spitalul, ca să se dărâme singur și apoi să vândă cu șpagă grasă terenul din centrul orașului. Așa se fac afacerile în politică. Asta o fi politică ori hoție? Fostul ministru al Sănătății, o megavaloare în toate domeniile, țipa la alegerile din 2020 că deschide spitalul de la Negrești imediat după alegeri. A doua zi. Au trecut aproape doi ani și spitalul devine o ruină pe zi ce trece. Omul a uitat de spital, că doar totul era pentru a câștiga primăria candidatul partidului. Probabil că la următoarea campanie electorală iar se va pune pe agenda discuțiilor spitalul din Negrești. Altă prosteală pe care o vor da oamenilor din toată zona. Spitalul de la Negrești deservea oamenii din oraș dar și din câteva comune până la marginea județului. Ce fac acei oameni acum? Vin la Vaslui sau merg la Iași. Așadar, spitalul este lăsat în paragină, orașul este ținut în beznă, apa la Negrești se dă cu „porția” ca pe timpul comunismului, deci „marea” schimbare este o mare minciună. Se mai vorbește că e nevoie de oameni tineri în fruntea comunităților, însă doar tinerețea este o virtute? Da de unde! Sunt exemple de tineri, cum e și cazul orașului Negrești sau „oameni noi în politică”, ajunși în funcții de decizie și care sunt mult mai toxici pentru comunitățile care i-au ales. Alți primari de nivelul „gospodarului” Cristinel de la Negrești țin în mizerie orașe mari și le duc în faliment. Bacăul, de exemplu, care era fruntea Moldovei cândva, acum arată de parcă ar fi un sat din secolul trecut. Exemple sunt și mai sus, dar acelea sunt știute și de aceea negreștenii sunt sfătuiți să stea liniștiți că la alții e și mai jale. E bine ca toți să-și cumpere lanterne ca să nu se împiedice noaptea în pietroaiele lăsate prin oraș de constructorii angajați de primarul Cristinel.

Sorry, the comment form is closed at this time.