Google

Prietenii pompierilor

Written on:mai 20, 2016
Comments
Add One

VS ISU concursuri elevi netPe 19 mai, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al județului Vaslui a organizat faza județeană a concursurilor școlare cu caracter tehnico-aplicativ ,,Prietenii pompierilor” și ,,Cu viața mea apăr viața”, la care au participat 19 de echipaje cu peste 200 de elevi. Ca de fiecare dată, şi în acest an, concursurile au beneficiat de o participare numeroasă a elevilor din judeţ, ceea ce dovedeşte popularitatea de care se bucură în rândul acestora. Astfel, la concursul „Prietenii Pompierilor” au participat 10 echipaje de la şcoli gimnaziale din județ, iar la concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” s-au înscris la start 9 echipaje, de la 4 licee şi 5 şcoli gimnaziale. La concursul „Prietenii Pompierilor”, echipajele au fost supuse la trei probe – una teoretică şi două practice („Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”). Concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” a vizat două categorii de vârstă – şcoli gimnaziale şi licee. Echipajele au fost puse la încercare pe parcursul a trei probe – una teoretică şi două practice (transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m şi deplasarea cu masca pe figură într-un perimetru cu obstacole).

La finalul competiției clasamentul s-a prezentat astfel:

„PRIETENII POMPIERILOR”
ECHIPAJE BĂIEŢI (MIXTE)
Locul I Şcoala Gimnazială  „Anastasie Panu”, Huşi
Locul II
Locul III Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare”, Vaslui
ECHIPAJE FETE
Locul I Şcoala Gimnazială  „Anastasie Panu”, Huşi
Locul II Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare”, Vaslui
Locul III Şcoala Gimnazială nr. 3, sat Popeni (comuna Zorleni)
„CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA”
ŞCOLI GIMNAZIALE
Locul I Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu”, Laza –baieți
Locul II Şcoala Gimnazială nr.1,
Locul III Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu”, Laza –fete
LICEE
Locul I Liceul Tehnologic „Petru Rareş”, Vetrişoaia
Locul II Liceul ,,Ștefan Porccopiu”, Vaslui
Locul III Colegiul Economic „Anghel Rugină”, Vaslui

Concurenţii, elevi ai şcolilor gimnaziale, dar şi de liceu au fost arbitrați de comisii mixte formate din reprezentanți ai Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al județului Vaslui și Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Competiţia s-a încheiat cu o festivitate de premiere, toate echipajele clasate pe podium fiind recompensate într-un cadru festiv cu premii care au constat în echipamente sportive oferite de Consiliul Judeţean Vaslui. De asemenea au fost acordate la fiecare categorie menţiuni şi premii pentru fair – play. Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui mulţumeşte pe această cale participanţilor, profesorilor coordonatori, Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Consiliului Judeţean Vaslui şi reprezentanţilor administraţiei publice locale din Vaslui care au avut o contribuţie importantă la buna organizare şi desfăşurare a concursurilor.

Leave a Comment