Google

Prietenii pompierilor

Written on:mai 28, 2017
Comments
Add One

Pe 26 mai, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al județului Vaslui a organizat faza județeană a concursurilor școlare cu caracter tehnico-aplicativ ,,Prietenii pompierilor” și ,,Cu viața mea apăr viața”, la care au participat 16 echipaje cu peste 150 de elevi. Ca de fiecare dată, concursurile au beneficiat de o participare numeroasă a elevilor din judeţ, ceea ce dovedeşte popularitatea de care se bucură în rândul acestora. Astfel, la concursul „Prietenii Pompierilor” au participat 7 echipaje de la şcoli gimnaziale din județ, iar la concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa” s-au înscris la start 9 echipaje, de la 3 licee şi 6 şcoli gimnaziale.

La concursul „Prietenii Pompierilor”, echipajele au participat la trei probe – una teoretică şi două practice („Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”).

Concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” a vizat două categorii de vârstă – şcoli gimnaziale şi licee. Echipajele au fost puse la încercare pe parcursul a trei probe – una teoretică şi două practice (transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m şi deplasarea cu masca pe figură într-un perimetru cu obstacole). La finalul competiției clasamentul s-a prezentat astfel:

„PRIETENII POMPIERILOR”
ECHIPAJE BĂIEŢI (MIXTE)
Locul I Şcoala Gimnazială  nr. 3 sat Popeni, comuna Zorleni
Locul II Şcoala Gimnazială  „Anastasie Panu”  Huşi
Locul III Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”,  Laza
ECHIPAJE FETE
Locul I Şcoala Gimnazială  „Anastasie Panu”  Huşi
Locul II Şcoala Gimnazială nr. 3, sat Popeni, comuna Zorleni
Locul III Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”  Laza
„CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA”
ŞCOLI GIMNAZIALE
Locul I Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu”, Laza –baieți
Locul II Şcoala Gimnazială Delești
Locul III Şcoala Gimnazială Vetrișoaia
LICEE
Locul I Liceul ,,Ștefan Procopiu”  Vaslui
Locul II Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui
Locul III Liceul Tehnologic „Petru Rareş” Vetrişoaia

Concurenţii, elevi ai şcolilor gimnaziale, dar şi de liceu au fost arbitrați de comisii mixte formate din reprezentanți ai Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al județului Vaslui și Inspectoratului Școlar Județean Vaslui. Competiţia s-a încheiat cu o festivitate de premiere, toate echipajele clasate pe podium fiind recompensate într-un cadru festiv cu premii care au constat în echipamente sportive oferite de Consiliul Judeţean Vaslui. De asemenea au fost acordate la fiecare categorie menţiuni şi premii pentru fair – play.

Leave a Comment