Google

Președintele se opune rectificării bugetare

Written on:august 27, 2018
Comments
Add One

Blocarea adoptării primei rectificări bugetare afectează negativ economia și drepturi fundamentale ale românilor

Este de tot râsul, dacă n-ar fi de plâns. Președintele României cică atacă Guvernul ca să câștige voturi, dar în realitate el execută ordinele venite din Germania de la șefii lui. Nu s-a mai pomenit ca Guvernul să nu poată rectifica pozitiv bugetul de stat, adică să dea mai mulți bani pentru proiecte de dezvoltare și-n domeniul social, pentru că președintele României se opune. Aflat în campanie electorală pentru obținerea celui de-al doilea mandat, dar și într-o luptă permanentă pentru a dărâma guvernul PSD și a instala guvernul propriu care să-i asculte ordinele primite de la șefii lui din Europa, Iohanis lovește în interesele sociale și economice ale țării în fruntea căreia se află. Dom’ președinte nu ești la cârma Germaniei ci în fruntea României, dacă ai uitat, iar această țară vrea să se dezvolte nu să stea cu mâna întinsă la nemții pe care-i aperi.

Guvernul României își înțelege pe deplin responsabilitățile pe care le are pentru asigurarea bunei guvernări și va lua toate măsurile necesare pentru plata integrală și la timp a pensiilor, alocațiilor și indemnizațiilor pentru copii, salariilor bugetarilor, asigurarea serviciilor medicale și a siguranței cetățenilor, buna funcționare a instituțiilor statului, în pofida încercărilor președintelui României Klaus Iohannis de blocare a adoptării primei rectificări bugetare din acest an.

Refuzul președintelui României de a convoca de urgență CSAT pentru avizarea proiectului rectificării bugetare poate periclita nu doar veniturile categoriilor cele mai vulnerabile, adică pensionarii, mamele și copiii, ci și accesul pacienților la serviciile medicale.

Ce înseamnă rectificarea bugetară făcută de Guvern? Bani mai mulți pentru pensii și alte drepturi sociale, fonduri mai mari în sănătate, bani pentru dotarea Poliției, fonduri suplimentare pentru administrații locale și așa mai departe. Continuarea articolului în care se aratâ clar cum lucrează președintele Iohanis în dauna românilor poate fi citit în ediția tipărită a regionalului Informatorul Moldovei de miercuri 29 august 2018.

Leave a Comment