Google

Povestea unei ferme de berbecuți care a fost celebră cândva și pe care a furat-o un revoluționar fără revoluție

Written on:ianuarie 13, 2022
Comments are closed

Pamflet

Astăzi avem interviu incendiar cu isprăvile unui revoluționar fără revoluție.

Cărăbușul Auriu: Dom’le, am auzit că de aici se trage, dintre cele 7 coline pe care stă orășelul, un revoluționar adevărat.

Vasilică Prostu’: Adevărat. Liviu, că la el faci trimitere cred eu, e cel mai tare din parcare. A ciordit cât zece, dar mereu a dat la pace cu polițiști, procurori, judecători, că știe omu’. Cum să crezi altfel când e limpede ca lumina zilei că a ciordit mulți bani de la o fabrică mare din Vaslui, pe motiv că o lichidează. A ciordit la greu și din alte părți, dar mereu a scăpat. A furat pe bucăți și o celebră fermă de berbecuți și tot a fentat legea. Da’ l-au pus pe toacă cei pe care i-a fraierit. Crezi că bagă-n el cu două linguri?

C.A.: Da’ cu revoluția care a fost dar a lipsit cu desăvârșire la Huși cum e?

V.P.: S-a învârtit și pe acolo de un certificat care să-i dea niște pământ moca. I-a reușit și hoția asta. Am auzit că ar fi povestit celor care dădeau certificate de revoluționar că el ar fi fost rănit în vârful firului de păr. Ca să fie la „vedere”, plătește gras, din patru în patru ani, ca să fie pus pe lista de consilieri. Cică e om politic! Da’ lasă că au trecut și mai încoace niște procurori pe la el. {tii cum e cu ulciorul. Merge la cărat apă, dar tot se sparge odată și odată.

C.A.: Să revenim la fermă. Ce mai știi de acolo?

V. P.: Era un banc. Cică, înainte de 1989, când era o fermă model în România, și-ar fi anunțat vizita șeful „cel mare”. De bucurie și ca să dea bine la șef, se spune că oamenii ar fi spălat oile. Acum e ruină. Până și gardul de beton l-a luat nenorocitu’. A dat câțiva lei la fiecare gospodar care avea părți sociale acolo și apoi a trecut la devalizare. A vândut efectivul de animale și a câștigat de o sută de ori mai mult. Până la urmă contează mai puțin că a câștigat și mai mult că a furat din munca celor mulți și amărâți. Acu’ cică pozează în politician corect și moral. Mai are și tupeul să vorbească de oameni noi în politică. Tocmai el, care s-a ținut numai de matrapazlâcuri.

Sorry, the comment form is closed at this time.