Proiectul pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în Vaslui realizat de  compania cu „pretenții” Pfeiffer este iar în impas. Fără să dea în folosință toată lucrarea „meseriașii” de la Pfeiffer sau urmașii lor strică ce au făcut ca să alte conducte noi pentru că cele vechi s-au colmatat.

Descălecați la Vaslui de pe armăsari nemțești cu „sânge albastru” în afaceri, spuneau ei, reprezentații companiei Pfeiffer din Timișoara, o filială a companiei germane cu același nume, promiteau, în urmă cu câțiva ani, marea și cu sarea. Mai concret promiteau lucrări de calitate care se vor face în termenii înscriși în contract. Ca o paranteză, merită menționat că o companie sau mai multe de prin zonă ar fi făcut lucrările în cauză mult mai repede și mult mai bune.

Au plecat la lucru cu trei lopeți, două autoturisme cu numere de Timișoara și vreo doi oameni, crezând că au de făcut vreun WC probabil! Altfel spus au venit de la Timișoara și din Germania cu mâinile în buzunare în ideea că vor găsi aici forță de muncă necalificată și calificată și utilaje pentru a face lucrarea. Așa face o companie care se respectă în democrația românească! Problema e din legislația românească. Este permisă participarea la licitație și câștigarea licitațiilor pentru firmele care dovedesc doar cu hârtii că au capacitatea de a realiza o lucrare. Altfel cum se explică faptul că Pfeiffer a trimis la Vaslui doar 2-3 ingineri? S-a scris mult despre cum caută forță de muncă, despre cum au spart drumurile și oamenii cad cu tot cu mașini în gropile lăsate de constructori și multe alte scandaluri au fost în peste trei ani de când lucrează compania Pfeiffer la Vaslui.

Pe larg în ediția print a regionalului Informatorul Moldovei. Vom reveni.