Google

Potop înapoi și înainte!

Written on:aprilie 21, 2017
Comments
Add One

S-a abătut urgia albă asupra județului cel mai sărac din Europa. Vasluiul e sub zăpadă. Vineri la ora serii coloana de mașini pe drumul internațional spre Albița se întindea pe zeci de kilometri. Orașul Bârlad e fără curent și fără apă. Multe localități din județ, în special din sudul județului, n-au curent electric. La Bârlad au căzut stâlpi de înaltă tensiune. În unele localități dinspre Huși au ars transformatoarele. Zile întregi de acum încolo se va lucra la remedierea problemelor apărute. Iarna la mijlocul primăverii nu este un fenomen obișnuit, dar și așa parcă problemele apărute, care au trimis oamenii dintr-o mare parte a județului Vaslui în epoca de piatră, au la bază mai mult decât fenomenele naturale extreme. De acuși trei decenii, instalațiile electrice de înaltă tensiune, de medie tensiune și de joasă tensiune, sunt la fel, n-au fost deranjate de „microbul”modernizării. De mulți ani însă cineva face profituri uriașe pe aceste rețele contruite înainte de 1990. Dacă ar fi statul român parcă s-ar mai putea găsi o scuză. Statul român însă este prost administrator, au decretat toți, dar absolut toți politicienii „inteligenți” care s-au aflat la conducerea țării. Iar acum boboru’ care i-a crezut trage consecințele. Mai grav este că un alt stat și niște patroni-băieți deștepți încasează profituri uriașe pe spatele țugulanului român și nu-i chiar corect. Dacă o parte din profit ar fi fost dirijat spre modernizarea rețelelor de distribuție energie electrică acum n-ar fi peste 200.000 de oameni fără curent electric pe o perioadă nedefinită.

Gata cu văicăreala, revenim la obiect și spunem că potopul din ultimele zile a lăsat fără curent electric zeci de localități, a închis drumuri naționale și județene, iar pomicultura și viticultura sunt compromise.  Vremea își revine, însă încălzirea bruscă a vremii care se anunță începând cu 25-26 aprilie poate aduce și niște inundații și alunecări de teren.

Ca răspuns la potop, tov. prefect de Vaslui, un tânăr fără vreo pregătire în afară de școala slugărniciei de partid, se laudă că el și cu subprefectul au deszăpezit județul aducând mulțumiri, în același timp, altor șefi de instituții publice, de parcă s-ar afla la parastas.

Leave a Comment