Google

Politică, Mafie, Securitate…

Written on:ianuarie 10, 2017
Comments
Add One

Boboru’ stă crăcănat la televizor să mai audă ce inepţii mai debitează un cetăţean la televiziunea proprie. Câtă credibilitate să-i dai acestui cetăţean care s-a-mbogăţit subit? A făcut el afaceri corecte şi e curat ca să poată vorbi de infracţiuni? Nici vorbă. A mai fost unu’ care şi-a făcut destule televiziuni care să-i albească afacerile, dar tot infractor e. Acu’ că e infractor ajuns după gratii nu ştiu cât ar trebui să fie problema naţiei române. Un infractor mai puţin în libertate. Şi atât. Problema naţiei ar putea fi recuperarea pagubei pe care a creat-o celor mulţi.

S-a destupat Cutia Pandorei, fraţilor! Foşti, actuali şi viitori politicieni români sau mafioţi, că tot aia e, tremură şi dau din ei aberaţii cu frânturi de adevăr ca să scape de ceea ce cred că-i aşteaptă. Până şi fostul preşedinte Traian Băsescu vorbeşte de arestarea Laurei de la DNA şi a lui Coldea de la SRI. Ce ţară e asta dom’le? Toţi, fie tineri, fie mai în vârstă trebuie arestaţi? Tuturor li s-a urcat funcţia la creier cum spune Băsescu? Ori el prinde muşte iarna?

Cert este un fapt. În 1990, Băsescu, Iliescu, Roman, Voiculescu, Patriciu (Dumnezeu să-l ierte, că despre morţi numai de bine se vorbeşte), alături de câţiva generali de Securitate au stat la aceeaşi masă şi au discutat cum să distrugă şi să fure averea României. Este o realitate. De aici a pornit totul. Încet, încet, firele se leagă şi se reface pânza de păianjen construită atunci de mafioţii care au pus la cale jaful naţional. Expremierul României Adrian Năstase a fost condamnat pentru o cauză măruntă ca să nu primească ani grei de puşcărie pentru executarea ordinelor privind devalizarea ţării. Traian Băsescu e mai vechi în afacere decât Năstase, dar toţi au fost vecini de bloc şi de cartier. Altfel spus, gaşca, famiglia, vine de la 1990. Şi-au făcut partide, şi-au luat pălării democrate, dar în realitate foştii generali de Securitate erau şi încă mai sunt şefii României. Dacă tot a pus umărul şi a militat pentru justiţie independentă, pentru procurori independenţi, de ce se teme acum Traian Băsescu de nişte cătuşe trecătoare? Poate i-a venit rându’! N-ar fi până la urmă o mare problemă sau se teme de şobolani şi de closetul murdar, cum i-a povestit madam Udrea? Trecând la treburi mai serioase, că arestarea lui Băsescu ori a altcuiva, de mai sus ori de mai jos, e nimica toată pentru mulţime, grav este faptul că boboru’ stă crăcănat la televizor şi-şi pierde acolo şi unicul neuron ce i-a mai rămas pe la mansarda din dotare. În acelaşi timp, toţi, de ieri şi de azi, vorbesc de stat democratic, de independenţa justiţiei, de justiţie puternică. Toţi au crescut salariile magistraţilor ca să nu devină corupţi, iar când au fost ei puşi în cătuşe au început să înjure magistraţii. Acu’ vine şi un oarecare Ghiţă, atenţie, nu porcu’ din bătătură, ci personajul care şi-a tras televiziune ca să aibă de unde împrăştia rahat, cu afirmaţii, dezvăluiri, scenarii de tot felul, ca să ducă la ospiciu tot poporu’. Vrem sau nu să credem, tot ce se petrece acum în public este doar un teatru ieftin. Din toate afirmaţiile nici măcar 5% nu-s adevărate. Revin însă şi spun că nu interesează boboru’ că Ghiţă ajunge după gratii şi va trebui să dea înapoi celor mulţi din ce-a furat ori dacă Băsescu primeşte-n dar o pereche de cătuşe. Scenarita e boala momentului în societatea românească, dar are şi-o parte bună. Ies la iveală acum încrengăturile ce vin din 1990, dar şi urmaşii care au fost crescuţi în acelaşi spirit. S-au schimbat generaţii? Da. S-a schimbat ceva? Nu. Abia asta este o problemă. Continuare în ediţia tipărită a regionalului Informatorul Moldovei de miercuri 11 ianuarie 2017.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: