Google

Politica la Vaslui-5 pe-o babă şi aia slabă!

Written on:august 12, 2015
Comments
Add One

corneliu-bichinet8156Pamflet/ A început balamucul politic. La Vaslui nu poate fi vorba de politică, pentru că politica e făcută de oameni cu pregătire, cu caracter şi coloană vertebrală. Aici e un fel de circ şi de aceea vom trata ca atare. Fost preşedinte de Consiliu Judeţean printr-o întâmplare nefericită, nea Cornel Bichineţ se crede cel mai tare bidiviu politic pentru PNL, un partid „care este” doar cu numele la Vaslui. Omu’, obişnuit cu iepele şi armăsarii, poate mai mult cu „iepşoarele”, dar acesta-i alt subiect, spune că PNL Vaslui e tras de mai multe perechi de cai, fiind un fel de caleaşcă, poştalion etc!

În realitate însă PNL Vaslui este o cotigă trasă de niscaiva mârţoage politice care toată ziua se ceartă între ele. Pe ce? N-am înţeles. Să ne reamintim că vorbim de cel mai sărac judeţ al Uniunii Europene. Şi toate aceste mârţoage politice vor să conducă sărăcia, s-o care în cotigă, s-o ia acasă…

Să detaliem puţin. Cine-i PNL la Vaslui? Un fost peremist, acum liberal cu acte-n regulă, un traseist, PNL-PDL-PNL, care a intrat pe uşa din dos în Parlamentul României, cu punga de pufuleţi în gură, un alt cetăţean ajuns parlamentar pe lista pe care dacă puneai un rahat şi acela ajungea în Legislativul ţării, un guraliv care încasează bani pentru că e fost revoluţionar într-o localitate unde n-a fost revoluţie şi alţi câţiva ca ei. A, eram să uit de un senator doctor care vrea să transforme un spital public în spital privat, adică să şi-l treacă pe persoană fizică „care este”. Şi lista s-a încheiat. Pe cine să aleagă boborul înghesuit cu ajutoare sociale şi pomeni electorale? N-am trecut primarii care au candidat pe listele PNL, pentru că mulţi dintre aceştia au fost aleşi de oameni că-s sunt gospodari şi ei nu au pretenţii că fac politică. Mai sunt şi printre aceştia câteva loaze dar şi loazele au trecut prin focul votului cetăţenilor şi nu ocupă funcţiile datorită partidului.

Revenind la nea Cornel, că de la el am plecat şi de la „inteligenta” lui exprimare, omu’ a fost şef de judeţ şi n-a făcut nimic. Ba a făcut ceva. A cumpărat câteva bucăţi de tablă, la suprapreţ, că oferta era limitată, pe care le-a pus la capăt de judeţ. Şi a mai făcut pe el de vreo câteva ori ca să arate cât de filozof este. Interesant este că PNL a avut numai oameni de… valoare, nu glumă. Pentru cei care au uitat reamintim că liberalii vasluieni au fost inventaţi de „marele om politic” Ion Vrânceanu. Acesta a venit la Vaslui cu niscaiva bănuţi, cam negri, e adevărat şi a cumpărat tot ce a putut. De atunci a apărut filiala judeţeană liberală. Înainte de Vrânceanu PNL era o umbră. Cum e şi acum de altfel. Apoi PNL a intrat în epoca Marian, epoca David etc, Dar n-a fost vreodată un partid serios pe aceste meleaguri. Iar acum vrea să reînvie tot cu Marian, dar ca bidiviu adjunct şi cu nea Cornel ca bidiviu principal.

În rest, la Vaslui, în afară de PSD, care şi acesta-i populat cu multe, dar multe slugi politice, însă are şi oameni de certă valoare şi câţiva foarte buni „combinatori”, despre ce partide vreţi să mai vorbim? (Continuarea în ediţia tipărită a regionalului INFORMATORUL Moldovei de miercuri 19 august).

Leave a Comment