Google

Politehnica Iaşi singura reprezentantă a Moldovei în sferturile Cupei României la fotbal

Written on:noiembrie 3, 2019
Comments
Add One

Pentru că FC Botoşani a eşuat lamentabil în optimile prestigioasei competiţii în faţa noii promovate Academica Clinceni, iar Foresta Suceava din Liga a treia fost o pradă mult prea uşoară pentru Dinamo Bucureşti. Revenind la FC Botoşani, aceasta s-a prezentat ca o adunătură de amatori, că echipă de fotbal nu putem să o numim şi s-a făcut de tot rahatul în faţa unei echipe de comună. Mult mai organizaţi şi chiar ştiind ce doresc, fotbaliştii comunei Clinceni au câştigat cu 2-0 în urma golurilor marcate în minutele 34 şi 84 de Răzvan Patriche şi Philippe Nsiah, al doilea gol fiind înscris în urma unui şut de la 25 de metri, în urma unei gafe monumentale a austriacului Holzmann de la FC Botoşani. Iar la finalul meciului, Valeriu Iftime, finanţatorul echipei botoşănene, şi-a ieşit din minţi: „Am jucat prost și continuăm cu niște greșeli în apărare care o să ne coste groaznic. E păcat. Suntem blegi. Pregătim numai un fel de atac și acolo în fața porții frecăm mingea 20 de minute ca să dăm un șut la poartă. Am jucat prost. Ne-am bătut singuri. Asta nu era o echipă care să ne bată. Încercăm să facem un fel de fotbal, dar nu e ce trebuie. Se vede când lipsesc doi-trei jucători… Grija noastră și respectul lor s-a văzut. S-a văzut respectul fotbaliștilor pentru botoșăneni”.

Într-o altă partidă, pe stadionul Areni din Suceava, forestierii locali au pierdut cu 4-0 în faţa unui Dinamo Bucureşti ce creşte de la meci la meci. Dar măcar, mai ales pentru cei care au vizionat partida, Foresta Suceava “a murit frumos” şi a avut tot timpul ocazii de gol în faţa unui stadion arhiplin. Golurile dinamoviste au fost marcate de: Ricardo Grigore (min.9), Slavko Perovic (min.62 şi 87) şi Robert Moldoveanu (min.70).

Absolut normal a evoluat Politehnica Iaşi care în crângul buzoian a avut de înfruntat pe Metalul Buzău, o adversară modestă de liga a treia. Ieşenii au dominat cap-coadă meciul şi au înscris de trei ori: Doru Popadiuc (min.20), Ovidiu Horşia (min.49) şi Iuliu Haţiegan (min.81). În celelalte meciuri din optimi rezultatele au fost: CS Mioveni – FC Hermannstadt 0-2, Universitatea Cluj – FCSB 0-1, Sănătatea Cluj – Petrolul Ploieşti 0-7, Sepsi Sfântul Gheorghe – Astra Giurgiu 4-2 şi FC Voluntari – Universitatea Craiova 1-4. Reamintim că sferturile se vor juca în perioada 3-5 martie 2020, prima manșă a semifinalelor pe 21-23 martie, în timp ce retururile sunt programate în perioada 12-14 aprilie. Marea finală se va disputa pe 23 mai, stadionul urmând să fie stabilit de către Federaţia Română de Fotbal. (Gabriel BALAŞA)

Leave a Comment