Google

Ploile au arătat adevărata față a constructorilor de la Timișoara

Written on:octombrie 4, 2019
Comments
Add One

Compania Ludwig Pfeiffer SRL din Timișoara, companie cu pretenții și un singur angajat a băgat cartiere întregi din Vaslui în noroi.

Cartiere întregi din Vaslui sunt băgate în noroi de nici cu piciorul nu se mai poate intra. S-au creat adevărate râpi în care au intrat mașini, iar oamenii sunt izolați pentru că lucrările la alimentare cu apă și canalizare sunt făcute după „ureche”. Cartierul Brodoc al municipiului Vaslui este aproape izolat pentru că toate drumurile s-au desfundat odată cu ploile. Constructorul care lucrează la apă și canalizare avea obligația să readucă drumurile la starea lor inițială, adică pietruite și accesibile. Zilele trecute au fost doi reprezentanți ai companiei din Timișoara și au spus oamenilor nemulțumiți că vor pietrui „de îndată” drumurile care au fost săpate. „De îndată” înseamnă pentru cei de la compania Ludwig Pfeiffer SRL din Timișoara ce înseamnă și pentru președintele Iohanis. Cu doar câteva zile în urmă a plouat și toate drumurile au devenit râpi în suburbia Brodoc. Au lucrat vreo două amărâte de utilaje o săptămână ca să astupe râpile de pe drumuri. Au început iar ploile și drumurile au devenit impracticabile. Dacă lipsește piatra pământul săpat și pus înapoi fără a fi tasat se lasă căscându-se adevărate prăpăstii. Reprezentanții firmei de construcții care au venit cu aere de Timișoara la Vaslui, în acest colț de țară, promiteau „marea cu sarea”, dar acum spun că n-au forță de muncă. Realitatea este că și de utilaje duc lipsă. Pentru un cartier întreg au închiriat două-trei utilaje la care lucrează cel mult zece oameni. Din mai-iunie și până acum au băgat în pământ câțiva kilometri de țeavă, iar pe unde au săpat e jale. Proiectul mare câștigat la licitație de compania Ludwig Pfeiffer SRL din Timișoara are o valoare ce bate spre 100 milioane lei. Bani sunt pentru lucrări dar firma nu reușește să-și onoreze obligațiile asumate prin contract. Interesant este și faptul că firma figura cu un singur angajat.

Când au participat la licitație, având o documentație foarte frumoasă în care arătau că dețin utilaje, oameni etc, cei de la Timișoara sperau să găsească firme mici de construcții în Vaslui sau în apropiere care să efectueze lucrările. Povestea e simplă. Companii mari și „recomandate” câștigă licitațiile pentru lucrări de anvergură. Apoi companiile împart acele obiective și caută firme mici pentru a executa lucrările. Altfel spus compania mare subcontractează lucrarea dar pe bucăți nu toată unei firme de construcții. Firma care a câștigat licitația se ocupă doar cu încasarea profitului, iar firmele mici execută lucrările și uneori mai rămân și neplătite. Cam așa se lucrează în democrația românească.

Revenind la dezastrul provocat de această companie e bine de spus că „oalele se sparg” în capul primarului de Vaslui care, de fapt, e fără vină. Contractul pentru reabilitare și extindere rețele cu apă și canalizare în Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești este încheiat între operatorul județean de apă Aquavas și SC Ludwig Pfeiffer SRL Timișoara. Procedând astfel cei din Timișoara vor să aibă cât mai mult profit, iar pietruirea drumurilor va fi lăsată în seama Primăriei Vaslui. Cam acesta este scopul „capitaliștilor” de la Timișoara. Un reportaj amplu citiți în ediția tipărită a regionalului Informatorul Moldovei.

Leave a Comment